Victorie uriașă în instanță pentru mediu: Secretizate de 30 de ani, informațiile despre toate pădurile României trebuie publicate

Victorie uriașă în instanță pentru mediu: Secretizate de 30 de ani, informațiile despre toate pădurile României trebuie publicate

ONG-ul Agent Green anunță o ”victorie istorică și uriașă pentru pădure”, în instanță.

Ministerul Mediului trebuie să publice toate documentele secretizate despre pădurile din România din ultimii 30 de ani.

Decizia aparține Curții de Apel București.

”Victorie finală, istorică și uriașă pentru pădure la Curtea de Apel București în procesul Agent Green vs. Ministerul corupt al Mediului. Încet, dar sigur, ieșim din ceață.

Informațiile despre toată pădurea României secretizate de Guvern și de Romsilva în ultimii 30 de ani trebuie publicate. Curtea a respins ieri recursul Ministerului Mediului ca nefondat și obligă instituția să publice amenajamentele silvice”, anunță organizația pe contul de Facebook.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, documentele conțin ”informații despre fiecare bucățică de pădure din România și planurile de exploatare pe care statul sau proprietarii privați le au”.

ONG-ul dă și exemple de informații: volumul de lemn care există în pădure, speciile de arbori, vârsta medie a arboretelor, ce fel de tăieri sunt planificate sau volumul de lemn aprobat spre tăiere în ultimii 10 ani.

Oricine poate cere începând de astăzi ministerului sau ocolului silvic din zona de interes, amenajamentul silvic pentru a afla date despre pădure. Odată obținute, aceste documente pot fi folosite pentru a observa dacă pădurea este îngrijită corect sau abuziv și pentru a acționa atunci când lemnul tăiat și considerat legal este de fapt o tăiere distructivă care trebuie stopată înainte ca răul să fie făcut.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amenajamentele sunt aprobate prin ordin al ministrului care, odată prins că a aprobat un amenajament distructiv, poate și trebuie tras la răspundere”, se mai arată în postare.

Victorie finală, istorică și uriașă pentru pădure la Curtea de Apel București în procesul Agent Green vs. Ministerul...

Posted by Agent Green on Tuesday, November 10, 2020

Decizia instanței poate fi văzută aici.

Citește și alte știri din Mediu:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇