Veste bună în contextul încălzirii globale. Nu rămânem fără plaje!

Veste bună în contextul încălzirii globale. Nu rămânem fără plaje!

De o vreme, studiile științifice atrag atenția asupra faptului că foarte curând ne-am putea pierde plajele, în contextul încălzirii globale. O cercetare recentă vine cu o altă concluzie, menită să ne mai dea o raza de speranță.

Conform unui raport publicat de Nature Climate Change, citat de IFL Science, plajele sunt mai rezistente decât credem, iar dacă nu sunt limitate de ziduri, acestea pot migra dacă apa înaintează.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Citește și Regiunea de pe glob care se încălzește de trei ori mai rapid decât oricare alta

Un studiu recent arăta că jumătate dintre plajele lumii ar putea dispărea în secolul XXI. Datele recente, care se bazează pe măsurători realizate în Marea Britanie, Franța, Africa de Sud, Australia, Noua Zeeelandă și SUA, arată însă că nu e cazul: câtă vreme nu există o limitare stabilită de om, de genul unui zid, de exemplu, sau dealuri, plajele pot migra, au arătat oamenii de știință de la Universitatea Ulster, din Londra.

Vezi și NASA anunță că două calote glaciare imense au dispărut fără urmă din zona artică


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!