Nicolae Ciucă începe negocierile ”cu toate forțele responsabile” (Video)

Nicolae Ciucă începe negocierile ”cu toate forțele responsabile” (Video)

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat, în declarația susținută alături de Klaus Iohannis, că va începe imediat negocierile ”cu toate forțele politice responsabile” pentru a forma guvernul și a obține votul Parlamentului.

”Am înțeles încredințarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile, pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm și cetățenii să poată să beneficieze de tot ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere.

Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul.

ADVERTISING

Și, de asemenea, negociem cu toate forțele responsabile astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a anunțat scurt Ciucă, după care a dat mâna cu Iohannis, al cărui zâmbet se vedea larg de sub mască.

De altfel, șeful statului chiar a spus în declarația sa că e ”mulțumit și bucuros” de propunerea PNL în persoana lui Ciucă și i-a urat succes în negocieri.

Amintim că, deși miercuri seară câțiva lideri PNL au anunțat public că propunerea pentru funcția de premier rămâne Florin Cîțu, joi dimineață la Cotroceni președintele PNL s-a prezentat cu Nicolae Ciucă. Însă Cîțu nu mai vrea parteneriat cu USR, așa că a anunțat că guvernul va fi minoritar, doar cu UDMR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Kelemen Hunor s-a arătat destul de nemulțumit de situație. El a spus că are o problemă cu un premier din rândurile Armatei și nici nu i se pare o idee bună un guvern minoritar. USR spune că nu va susține un guvern minoritar, dar e pregătit să voteze un guvern din care face parte.

PSD respinge negocierile cu Cîțu și îi transmite lui Ciucă să vină la sediul PSD, dacă vrea să discute. Iar AUR nu va susține un guvern condus de Ciucă.

Vezi aici filmul zilei consultărilor de la Cotroceni, dar și anunțul de desemnare făcut de Klaus Ioahnnis.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Guvernul României pe Joi, 21 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇