Cîțu spune că el a avut ideea cu Ciucă premier, dar că guvernul va fi fără USR (Video)

Cîțu spune că el a avut ideea cu Ciucă premier, dar că guvernul va fi fără USR (Video)

Florin Cîțu a anunțat oficial joi, după consultările de la Cotroceni, că Nicolae Ciucă a fost propunerea PNL de premier.

Președintele PNL a confirmat că liberalii nu mai vor USR în Executiv și vor merge în Parlament cu un guvern minoritar, format doar din PNL și UDMR. Cîțu susține că a fost ideea lui de a-l propune pe Ciucă premier, dar de remarcat că acesta a lipsit de la această conferință.

”PNL astăzi a dat dovadă de maturitate și responsabilitate și s-a prezentat la consultări cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică. PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar alături de UDMR. În acest moment, mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid.

Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN, pentru a debloca această criză politică. Este mai important să facem politică pentru români și să avem un guvern cu puteri depline”, a spus Cîțu.

Jurnaliștii au insistat să afle dacă numele lui Ciucă a venit de la Klaus Iohannis.

”Eu am făcut propunerea colegilor mei. Nu e schimbare bruscă, suntem în criză politică și ne-am uitat la posibilitatea de a trece un guvern. E o criză care nu a fost generată de PNL, dar o rezolvă PNL”, a răspuns premierul demis.

Întrebat dacă va face parte din Guvernul Ciucă, Cîțu a spus că nu există încă o decizie: ”Vom discuta aceste lucruri în partid, când vom avea o decizie, vă vom spune”.

SpotMedia vă prezintă, în format Live Text, desfășurarea consultărilor și negocierilor politice de astăzi - Vezi aici filmul zilei

Declarații susținute de Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Cîţu, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Declarații susținute de Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Cîţu, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 21 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇