Cioloș: Noi votăm un guvern din care să facem parte. O să vedem ce are de gând să facă domnul Ciucă (Video)

Cioloș: Noi votăm un guvern din care să facem parte. O să vedem ce are de gând să facă domnul Ciucă (Video)

Dacian Cioloș a anunțat, înainte de consultările cu Klaus Iohannis, că nu va susține un guvern minoritar PNL-UDMR, dar că USR e gata să negocieze refacerea coaliției și să voteze un guvern din care să facă parte.

Dacian Cioloș a anunțat că USR e gata să se pună la masă cu foștii parteneri pentru a reface coaliția.

”USR e gata să meargă la masa discuțiilor cu soluții pe masă. Din punctul nostru de vedere, e nevoie de un guvern cu puteri depline care să aibă o majoritate la Parlament, care să găsească soluții în perioada următoare. Nu putem să susținem un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program de reformă.

ADVERTISING

Noi votăm un guvern din care să facem parte. Noi am spus că, dacă PNL vine cu alt premier decât Florin Cîțu, suntem gata să ne punem la masa negocierilor”, a anunțat Cioloș, într-o conferință de presă la Parlament.

El a respins, astfel, posibilitatea de a vota un guvern minoritar PNL-UDMR și așteaptă să vadă cu ce vine la masa negocierilor Nicolae Ciucă..

”Noi am cerut să avem un premier din partea PNL altul decât Florin Cîțu. Dacă va fi domnul Ciucă, o să vedem ce are de gând să facă domnul Ciucă și abia apoi putem să comentăm pe marginea intențiiilor dânsului. Important pentru noi e ce va face, ce anume își va asuma și ce nu își va asuma, și din acest punct de vedere vom lua decizia”, a declarat Dacian Cioloș.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că miercuri Guvernul monocolor USR propus de Dacian Cioloș nu a reușit să obțină votul Parlamentului, astfel că astăzi au loc noi consultări la Cotroceni. Dacă inițial liberalii au spus că îl propun tot pe Cîțu premier, joi dimineață, după o discuție fulger de mai puțin de 5 minute, delegația PNL a plecat spre Cotroceni cu Nicolae Ciucă.

Delegația USR va discuta cu Iohannis de la ora 12:30. Din ea fac parte Dacian Cioloș, Dan Barna, Cătălin Drulă, Anca Dragu și Stelian Ion.

SpotMedia vă prezintă, în format Live Text, desfășurarea consultărilor și negocierilor politice de astăzi - Vezi aici filmul zilei

Dacian Cioloș, președintele USR, declarații înainte de consultările cu Președintele Klaus Iohannis

Dacian Cioloș, președintele USR, declarații înainte de consultările cu Președintele Klaus Iohannis

Publicată de USR PLUS pe Joi, 21 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇