Top 4 modalități prin care îl poți ajuta pe copilul tău să-și dezvolte creativitatea

Top 4 modalități prin care îl poți ajuta pe copilul tău să-și dezvolte creativitatea

Copiii încep de la vârste fragede să devină tot mai curioși și dornici în a-și folosi cunoștințele acumulate zi de zi. Aceștia se angajează în rezolvarea unor probleme diverse care se află în concordanță cu puterea lor de înțelegere și cu capacitățile specifice vârstei. Totodată aceștia demonstrează un nivel ridicat de încredere în propriile abilități și reușesc să descopere înclinațiile pe care le au în anumite domenii prin simplul fapt că-și folosesc creativitatea. Însă, în postura de părinte cum îl ajuți pe copilul tău să-și dezvolte imaginația și cât de important este să pui accent asupra acesteia?

ADVERTISING

Iată așadar care este importanța creativității în creșterea copilului și cum poți contribui la dezvoltarea acesteia 

Creativitatea îi ajută pe copii să se exprime și să facă față propriilor sentimente. Experiențele creative favorizează creșterea intelectuală prin care copilul testează diverse idei, moduri noi de gândire și de rezolvare a problemelor. 

În postura de părinte poți sprijini dezvoltarea gândirii creative a copilui prin modalitățile diverse pe care le ai la dispoziție:

  1. Axează-te pe procesul descoperirii
ADVERTISING

Nu-i răspunde copilului tău la fiecare întrebare pe care ți-o adresează, ci îndeamnă-l pe el să cerceteze și să descopere răspunsul. Astfel va testa diverse variante, își va imagina anumite scenarii, va experimenta până va ajunge la răspunsul dorit. În acest fel va avea deja acumulate o serie de cunoștințe și experiențe care fac parte din procesul dezvoltării creativității. 

  1. Inspiră perseverență

Încurajează-l în mod constant pe copilul tău, transmite-i încrederea pe care o ai în abilitățile sale și provoacă-l în a face acțiuni diverse pe cont propriu. Explică faptul că un eșec reprezintă o metodă de învățare și nu neapărat o formă de a pierde, așa că va trebui să încerce până va reuși ceea ce și-a propus. Totodată nu te feri din a-l provoca pe copilul tău în mod constant în realizarea de activități diverse, deoarece în acest fel vei reuși să-l îndrumi către numeroase câștiguri intelectuale.

ADVERTISING
  1. Îndeamnă-l la brainstorming 

Îndeamnă-l pe copilul tău să facă brainstorming. A învăța cum să abordezi problemele în moduri noi este o abilitate care poate fi dezvoltată, așa că provoacă-l să vină cu idei și propuneri asupra unei teme sau subiect pe care tu îl propui. Vezi în final la ce concluzie ajungeți, s-ar putea ca complexitatea acesteia să te surprindă. 

  1. Oferă-i jocuri de dezvoltare a creativității

În această privință poți opta pentru jocurile lego care îi permit copilului să exploreze și să experimenteze cât de mult se poate prin luarea de decizii & crearea de scenarii. Jocurile lego sunt concepute pentru a promova o activitate distractivă care implică folosirea imaginației copilului. Așadar dacă îți dorești un joc educativ și totodată să-i faci o surpriză copilului tău, poți opta pentru LEGO Minecraft de pe Altex.ro. Acesta cuprinde personaje autentice din popularul joc, fapt care îl va încânta pe copil și îl va îndemna la joacă. 

În concluzie dacă îți dorești să te axezi pe dezvoltarea creativității copilului tău atunci există o serie de modalități prin care vei reuși acest lucru. Astfel că, poți să-l provoci să descopere lucruri pe cont propriu, să-i inspiri perseverență, să-l îndemni la brainstorming și să-i oferi jocuri care implică activități de imaginație.