Programul Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian în luna iunie

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian prezintă în luna Iunie o serie de spectacole foarte îndrăgite, dar şi mult aşteptata premieră “Prinţesa circului” de Emerich Kalmann, în regia doamnei Beatrice Rancea.

Programul complet este disponibil mai jos, dar şi pe www.opereta.ro şi Ticketstore.ro.

5

ILEANA CEA VITEAZĂ – 1 Iunie ora 11 – Spectacol de balet

Ileana cea Vitează este aventura unei tinere curajoase care asemeni tuturor personajelor din poveștile populare, în drumul ei către maturitate se confruntă cu provocări, formează prietenii și primește nenumărate lecții de viață. Verde Împărat, Babele, Ielele, Calul Năzdrăvan i se alătură și o ajută cu darurile lor să învingă răul care acoperea lumea și să triumfe în lupta sa cu întunericul. În această călătorie plină de emoție și curaj, fata își învinge fricile și găsește puterea interioară de a lupta și de a nu renunța niciodată.

ADVERTISING

GALA ANIVERSARĂ A ACADEMIEI DE CANTO ŞI BALET RALUCA CIOCA – 1 Iunie ora 17.00

Gala Aniversară de 10 ani a Academiei de Canto și Balet Raluca Cioca este un eveniment organizat pentru copii, tineri, parinti si bunici si pentru fiecare suflet de artist care doreste sa petreaca alaturi de noi câteva ore de relaxare prin muzica. Vă asteptam pe toti pasionatii de muzica buna in data de 1 IUNIE la Teatrul National de Opereta si Musical “Ion Dacian” unde ne vom bucura să vă oferim o seară de excepție, plină de armonii și ritmuri fascinante.

4

MY FAIR LADY – 2 Iunie, ora 18:30

Celebrul musical regizat de Ion Caramitru se va juca din nou cu casa închisă. „My Fair Lady” este povestea omului simplu care vrea să se depășească, să învețe carte și să se bucure de viață. În aceeași măsură este și povestea celui care are ambiția să-și folosească știința de carte pentru a șlefui un caracter uman și de a-l înzestra cu ceea ce omul trebuie să aibă mereu la îndemână: o vorbire aleasă și îngrijită, instrument infailibil de autocunoaștere.

ADVERTISING

Dacă Pygmalion în antichitate se îndrăgostește de statuia lui perfectă, Higgins de astăzi își vede opera vorbind, cântând, dansând și se prinde în jocul fără reguli ale dragostei.

1

TANGO PASSION – 6 Iunie - OPERETA LOUNGE – Ora 19.00

Conceptul Opereta Lounge, ce îmbină atmosfera relaxantă a unui lounge cu elemente din lumea artistică și culturală va invita pe 6 iunie la un spectacol cu totul inedit. Intitulat Tango Passion, evenimentul vă va oferi șansa de a trăi o seară plină de ritm, culoare și pasiune.

Invitat Fernando Mihalache acordeon.

Participanții pot savura o băutură la o masă, într-o companie plăcută, fiind purtați în lumea magică a tango-ului Argentinian, alături de Orchestra de salon a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, de dansatori profesioniști de tango din cadrul școlii de dans TangoPasion, dar și balerini ai Teatrului Național de Operetă și musical “Ion Dacian.”

3

REBECCA – 8 şi 9 Iunie ora 18.30

ADVERTISING

Favorit absolut al publicului, musicalul „Rebecca”, una dintre cele mai de succes producții semnate de echipa Sylvester Levay (muzica) – Michael Kunze (libretul), laureați ai premiului Grammy și creatori ai celebrelor producții „Mozart!”, „Elisabeth” și „Marie Antoinette.” Spectacolul are la bază povestea romanului omonim scris de Daphne du Maurier în 1938, care a facut-o pe autoarea engleză una dintre cele mai celebre scriitoare ale vremii. Ca și alte lucrări ale autoarei, precum „Jamaica Inn” sau „Birds”, și „Rebecca” a fost adaptată pentru marele ecran de catre regizorul caștigător al Premiului Oscar, Afred Hitchcock, devenind unul dintre cele mai cunoscute producții ale acestuia.

6

INTERBELIC SERANADE – 13 Iunie – OPERETA LOUNGE ora 19.00

Vă invităm să vă delectați cu măiestria  pianistului Mădălin Voicu Jr. și a violonistului Constantin Mirea într-un recital extraordinar, Interbelic Serenade, eveniment ce va avea loc în spațiul elegant al Opereta Lounge, unde veți fi transportați într-o eră a muzicii plină de eleganță și rafinament.

Madalin Voicu Jr., un pianist cu o tehnică desăvârșită, format sub îndrumarea unor maeștri prestigioși, și  Constantin Mirea, un violonist remarcabil cu o carieră internațională impresionantă, vor interpreta piese ce amintesc de atmosfera sofisticată a muzicii romantice și a concertelor de Cafe-Concert din perioada interbelică.

2

MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK (spectacol concert) 15 Iunie – ora 19.00

„Meșterul Manole - Operă Rock – spectacol concert,” pe muzica lui Josef Ioji Kappl se va juca din nou cu sala plină. Evenimentul este o experiență captivantă care aduce în lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii românești. Cu o interpretare modernă și puternică, acest spectacol-concert combină muzica rock vibrantă cu povestea tragică a lui Manole, construind un univers emoționant și captivant pentru public. Prin intermediul unei partituri muzicale puternice și a unei distribuții talentate, spectacolul își propune să treacă dincolo de limitele timpului și să aducă în prezent povestea universală a unui erou încercat de contradictoriile lumii sale. Cu scene dramatice, momente intense și o muzică care îmbină elemente contemporane cu influențe din folclorul românesc, "Meșterul Manole - Opera rock" surprinde esența trăirilor umane profunde și a luptei interioare a personajelor. Această producție reprezintă o călătorie emoțională și sonoră într-un univers mitic, în care sacrificiul și pasiunea pentru creație se întâlnesc într-un tablou fascinant.

Printesa-Circului

PRINŢESA CIRCULUI – PREMIERĂ – 28, 29 şi 30 Iunie ora 18.30

Fabuloasa lume a circului îşi deschide porţile pe scena Teatrului Naţional de Operetă și Musical „Ion Dacian”, într-o nouă premieră de excepţie: încântătoarea operetă PRINŢESA CIRCULUI de Emmerich Kálmán va îmbogăţi repertoriul Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, din această stagiune. Primele reprezentaţii vor va avea loc pe 28, 29 şi 30 iunie 2024. Regia spectacolului va fi semnată de BEATRICE RANCEA, costumele de DOINA LEVINTZA, decorul de VLADIMIR TURTURICA și coregrafia de DRAGOȘ ROȘU și JOHANNA BODOR.

Pentru mai multe detalii despre spectacolele Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, cât și despre stagiunea 2023-2024 vizitați site-ul teatrului: www.opereta.ro,

şi secţiunea Opereta Lounge: https://www.opereta.ro/opereta-lounge/

Puteți achiziționa bilete pe: Ticketstore.ro sau la casa de bilete din blvd. Octavian Goga Nr.1