O expoziţie unicat de icoane pictate pe ouă de struţ va fi deschisă la MȚR

O expoziţie unicat de icoane pictate pe ouă de struţ va fi deschisă la MȚR

O expoziţie de icoane pictate pe ouă de struţ va fi deschisă, pe 15 aprilie, de la ora 17:00, în Sala „Tancred Bănăţeanu” de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Vor fi expuse 60 de icoane încondeiate pe ouă de struţ, făcute de Mariana Andone-Rotaru.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Icoanele unicat sunt inspirate din vechi izvoade transilvănene pictate pe sticlă şi reinterpretate pe ouă de struţ prin „scrierea” cu ceară şi băi succesive de culoare.

Icoanele ilustrează principalele teme iconografice specifice picturii pe sticlă, precum: reprezentările domnului Iisus Hristos şi a Sfintei Treimi, a Maicii Domnului, reprezentarea praznicelor împărăteşti, a unor teme din Postul Mare şi Săptămâna Patimilor, reprezentări ale sfinţilor.

Cât costă biletele

Un bilet pentru adulți costă 8 lei; pentru pensionari – 4 lei; pentru elevi şi studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, și persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor – 2 lei.

Biletele pot fi achiziţionate şi online.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala „Tancred Bănăţeanu” până pe 9 mai, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

Mariana Andone-Rotaru este arheolog, muzeograf de peste 15 ani, doctor în istorie cu specializarea în epoca romană. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: