Noi condiții de călătorie în Grecia: Formularul a fost suspendat, iar certificatul pentru Covid-19, actualizat

Noi condiții de călătorie în Grecia: Formularul a fost suspendat, iar certificatul pentru Covid-19, actualizat

Formularul electronic pentru accesul prin unicul punct al frontierei bulgaro-elene deschis turiştilor, cel de la Promachonas, nu mai e disponibil pînă marţi, astfel că cei care nu l-au completat deja vor trebui să-şi amâne călătoria pentru miercuri, au anunţat sâmbătă, autorităţile elene. De asemenea, au precizat ce date trebuie să conţină certificatul pentru testul negativ la COVID-19 solicitat turiştilor, precum şi condiţiile în care trebuie făcut testul.

Începând de miercuri, 16 iulie, ora 6:00, turiştii care intră în Grecia pe la Promachonas sunt obligaţi să prezinte la sosire resultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu 72 de ore înaintea intrării în Grecia.

Turiştii vor trebui să aibă un test de laborator RT-PCR, pe baza  unor probe orofaringiene sau nazofaringiene.

Certificatul va trebui să fie scris în limba engleză şi să conţină numele şi datele de identitate ale turistului.

Laboratoarele care fac testul trebuie să fie: laboratoare naţionale de referinţă, laboratoare naţionale de sănătate publică sau laboratoare private acreditate de autorităţile naţionale cu atribuţii de acreditare, nu în mod specific pentru COVID-19.

Certificatele care nu conţin aceste date nu vor fi acceptate.

De asemenea, cei care vin în Grecia în scopuri turistice vor trebui să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) şi pot fi testaţi aleatoriu la intrarea în Grecia.

Pentru ca toate aceste modificări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil până marţi la ora 00:01. Cei care deja au completat formularele vor putea trece prin punctul de frontieră Promachonas, dar cei care nu îl au, vor trebui să-şi amâne călătoria pentru miercuri, 15 iulie, conform autorităților elene.

Celelalte puncte de trecere a fontierei rămân închise pentru turişti.

Află mai multe despre:

Crește numărul celor confirmați cu COVID-19 în diaspora. Până acum trei români infectați au fost depistați în Grecia.

Turiştii care intră în Grecia vor trebui să prezinte un test COVID-19 negativ. Cel puţin 29 de români si bulgari ar fi fost testaţi pozitiv la vama Promachonas.

Orban va cere centrelor acreditate să efectueze testul COVID pentru cei care au sejururi în Grecia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇