Turiştii care intră în Grecia vor trebui să prezinte un test COVID-19 negativ. Cel puţin 29 de români si bulgari ar fi fost testaţi pozitiv la vama Promachonas

Turiştii care intră în Grecia vor trebui să prezinte un test COVID-19 negativ. Cel puţin 29 de români si bulgari ar fi fost testaţi pozitiv la vama Promachonas

Grecia a impus vineri măsuri dure în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus, în urma unei creşteri a infecţiilor în rândul turiştilor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria.

Astfel, este necesar ca turiştii să prezinte un test ”negativ” de COVID-19 înainte să intre în ţară pe la Promachonas, scrie presa greacă.

Este obligatoriu ca acest test să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, iar măsura urmează să intre în vigoare de marţi, 14 iulie, la ora locală 6.00 (şi ora României).

ADVERTISING

Crește numărul celor confirmați cu COVID-19 în diaspora. Până acum trei români infectați au fost depistați în Grecia

De asemenea, călătorii au obligaţia să completeze un ”Formular de localizarea pasagerilor” (PLF) cu 24 de ore înainte de sosirea în Grecia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas.

Grecia are de gând să amendeze turiştii fără QR Code (tour-operator)

Peste 300 de controale sunt programate în weekend în restaurante, baruri şi hoteluri în ţară, a spus el. Aceste controale vizează să verifice respectarea protocoalelor împotriva COVID-19.

ADVERTISING

Grecia a înregistrat o creştere a infecţiilor cu noul coronavirus de la începutul săptămânii - majoritatea cazurilor fiind turişti care au intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei Promachonas.

Grecia anunță că își închide frontiera pentru sârbi din cauza coronavirusului

Potrivit televiziunii elene de stat ERT, la Promachonas circulă zvonuri cu privire la închiderea frontierei vineri seara. ”Acest lucru nu este adevărat”, a subliniat reporterul.

Cel puţin 29 de turişti români si bulgari ar fi fost testaţi pozitiv

Cel puţin 29 de turişti au avut rezultate pozititve la testul pebntru COVID-19, relatează Keep Talking Greece, precizând că aceştia au fost depistaţi la punctul de frontieră Promachonas, la graniţa cu Bulgaria.

ADVERTISING

Ministrul elen al Sănătăţii: Grecia este o ţară sigură. Respectaţi-ne ţara!

Potrivit Skai TV, 12.000 de persoane din state UE au trecut prin punctul vamal de la Promachonas joi.

Cele 29 de cazuri au fost înregistrate în urma testelor făcute joi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇