Grecia anunță că își închide frontiera pentru sârbi din cauza coronavirusului

Grecia anunță că își închide frontiera pentru sârbi din cauza coronavirusului

Grecia a anunţat – duminică – faptul că îşi închide frontiera pentru cetăţenii din Serbia până la 15 iulie, din cauza unui focar de COVID-19 în această ţară, potrivit France Presse.

Serbia a declarat vineri stare de urgenţă în capitala Belgrad, după ce aici s-a înregistrat cea mai mare creştere a cazurilor de infecţii cu noul coronavirus din aprilie.

MAE precizează că la vama Kulata traficul se desfăşoară normal: Autorităţile elene pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare în țară

Grecia a luat decizia de a-şi închide graniţa pentru cetăţenii sârbi, după ce a analizat date epidemiologice, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Aristotelia Peloni.

Grecia, care a înregistrat mai puţin de 200 de decese din cauza COVID-19, a lansat o campanie de stimulare a turismului, domeniu ce asigură un sfert din Produsul său Intern Brut.

Ministrul grec al Turismului: Vrem să ne asigurăm că situația e sub control, apoi vom redeschide și alte vămi. E un an ciudat, trebuie să fim precauți

La sosire, călătorii primesc un cod de bare după ce completează un formular în care acestora li se cere să precizeze ţara de origine şi ţările pe care le-au vizitat în ultimele două săptămâni.

Aproximativ 6.000 de teste sunt efectuate zilnic aleatoriu printre călătorii care intră în ţară.

MAE: Românii stau la coadă 3 ore ca să intre în Grecia. Detalii despre românca bolnavă de COVID-19 din Creta


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇