MAE: Românii stau la coadă 3 ore ca să intre în Grecia. Detalii despre românca bolnavă de COVID-19 din Creta

MAE: Românii stau la coadă 3 ore ca să intre în Grecia. Detalii despre românca bolnavă de COVID-19 din Creta

Ministerul Afacerilor Externe vine cu precizări privind întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia (Kulata – Promachonas).

MAE anunță că, în prezent, românii așteaptă 3 ore ca să intre în Grecia. Coloana de mașini care așteaptă să intre în Grecia se întinde pe 3 kilometri.

”(...) la acest moment, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de așteptare fiind de 3 ore.

De asemenea, la acest moment sunt operaționale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE și o bandă pentru autoturisme din state non-UE”, anunță ministerul într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Româncă bolnavă de COVID-19 în Creta

Referitor la femeia din România care a testat pozitiv la SARS-CoV-2 în Creta, MAE arată că aceasta s-a autoizolat la hotel.

Românca va fi transportată, duminică, la un hotel transformat în centru de carantină.

”(...) MAE precizează că, potrivit informațiilor preliminare comunicate de autoritățile elene la solicitarea reprezentanților misiunii diplomatice a României la Atena, persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinația finală fiind Insula Creta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Toți pasagerii cursei aeriene respective au fost testați la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetățeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locație pentru carantină”, conform MAE.

Ministerul informează că a fost declanșată o anchetă epidemiologică în acest caz.

”Coform datelor oficiale comunicate de către autoritățile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacții direcți ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării își vor putea continua sejurul”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)
ADVERTISING

Ministerul mai arată că autoritățile elene pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Recomandări

Pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, MAE recomandă românilor să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore înainte de plecare.

Astfel, turiștii români obțin în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale

  • Ambasadei României la Atena 00302106774035
  • Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu urgențe au la dispoziție şi telefonul de urgență al:

  • misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222
  • Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇