MAE precizează că la vama Kulata traficul se desfăşoară normal: Autorităţile elene pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare în țară

MAE precizează că la vama Kulata traficul se desfăşoară normal: Autorităţile elene pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare în țară

MAE precizează că, la punctul de frontieră Kulata, dintre Bulgaria şi Grecia, unde zilele trecute maşinile formau cozi care ajungeau şi până la 10 km, traficul rutier se desfăşoară normal duminică, fără coloană de autoturisme.

Accesul acestora se realizează pe patru benzi, fiind operaţionale şi trei puncte de testare pentru COVID-19.

”Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentantul Consulatului General al României la Salonic aflat la faţa locului, la acest moment, fluxul în punctul de frontieră se desfăşoară normal, fără coloană de autoturisme în aşteptare.

ADVERTISING

Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, fiind operaţionale şi trei puncte de testare pentru infecţia cu COVID-19.

MAE precizează că reprezentanţi diplomatici ai României vor fi prezenţi pe parcursul întregii zile în punctul de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetăţenii români primesc asistenţă consulară, dacă este cazul”, anunţă MAE.  

Cozi de până la 10 km la intrarea în Grecia, după ce MAE a anunțat că turiștii pot trece doar pe la vama Kulata. Mulți români spun însă că se poate și pe la Makaza - care e explicația ministerului

ADVERTISING

MAE continuă să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere al frontierei menţionat şi continuă dialogul susţinut cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirea unor astfel de situaţii în perioada următoare.

De asemenea, MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.  

ADVERTISING

Ministrul grec al Turismului: Vrem să ne asigurăm că situația e sub control, apoi vom redeschide și alte vămi. E un an ciudat, trebuie să fim precauți

Totodată, pentru a evita timpi suplimentari de aşteptare la frontieră, MAE subliniază că este important ca românii să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puţin 48 de ore anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.  

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.  

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro.

În schimb, MAE nu a făcut nicio precizare despre românca depistată cu coronavirus în Creta, în lumina noilor dezvăluiri.

Câteva detalii pe care MAE nu le-a spus despre românca din Creta cu coronavirus: E o știre care manipulează, dacă nu chiar fake news!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇