Câteva detalii pe care MAE nu le-a spus despre românca din Creta cu coronavirus: E o știre care manipulează, dacă nu chiar fake news!

Câteva detalii pe care MAE nu le-a spus despre românca din Creta cu coronavirus: E o știre care manipulează, dacă nu chiar fake news!

Răzvan Pascu, expert marketing turistic la Travel Communication Romania, vine cu câteva precizări legate de turista româncă, depistată cu coronavirus în Creta, așa cum a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe.

Mai exact, Răzvan Pascu acuză MAE că nu a prezentat corect informațiile despre turista respectivă, care nu avea cum să vină din România, ci mai degrabă din altă țară UE.

Iată informațiile furnizate de MAE și ce spune Răzvan Pascu:

”Am discutat acum cu proprietarii celor mai importanti tour-operatori de chartere din Romania: nu au avut charter spre Creta decat pe 1 Iulie, unde stim deja ca toti turistii au fost negativi. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca turista a ajuns pe 2 Iulie in Grecia, deci din Romania puțin probabil să fi plecat.

ADVERTISING

2. În comunicatul MAE este fie o eroare, fie ceva care nu are legătură cu România. Scrie că turista a fost într-un charter care a zburat în Creta via Atena. Din România, însă, nu există așa ceva.

3. Înclin să cred că românca nu a venit în Creta din România, ci din altă țară UE. Chiar și din altă țară, în comunicatul MAE apare "cursa charter", ori nu poate fi o cursă charter, ci o cursă de linie, dacă a fost cu escală la Atena. Deci mai multa atenție la cuvinte într-un comunicat oficial!

4. Cred că pentru câteva sute de mii de români care se gândesc anual la destinația Grecia este util ca un comunicat de la MAE să conțină informații precise despre subiectul comunicatului, dar și să nu aibă erorile de genul celor prezentate la punctul 3. Informația esențială este dacă acea turistă de naționalitate română a venit sau nu din România, pentru că dacă nu, atunci subiectul știrilor dispare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dintr-o informație pe surse pe care o am de la 2 persoane, dintre care un operator din Grecia, turista depistata pozitiv are naționalitate română, însă a sosit în Grecia de pe o cursă din Germania. Cred că MAE ne-ar putea ajuta cu o informație exactă în acest sens. Multumim anticipat!”

Ulterior, într-un răspuns la un comentariu, Pascu adaugă:

”Au transmis tot ce era irelevant. Singurul lucru relevant pentru noi, românii din România, este pe ce zbor a venit și din ce țară. Că dacă este o româncă stabilită în Suedia și a zburat de acolo, este total irelevant pentru noi și creează doar panică inutilă. Este o știre care manipulează, dacă nu chiar fake news”

ADVERTISING

Despre turismul în era post Covid, cu Răzvan Pascu: Ce-ar fi dacă nu ne-am mai aglomera anul acesta în Mamaia?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇