Masca obligatorie în aer liber, pe litoral, în intervalul 18:00-24:00

Masca obligatorie în aer liber, pe litoral, în intervalul 18:00-24:00

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Constanța a decis că devine obligatorie purtarea măștii, în aer liber, în intervalul orar 18:00 – 24:00, începând cu 1 august.

Informația a fost furnizată presei de prefectul George-Sergiu Niculescu.

Mai exact, localnicii și turiștii de pe litoral vor fi nevoiți să poarte mască seara, în locurile aglomerate, precum falezele, târgurile, parcurile, piețele, gările și stațiile de transport în comun, dar și plaja.

Deciziile au fost adoptate în unanimitate, după ce au fost propuse de Direcția de Sănătate Publică și de Inspectoratul Județean de Poliție Constanța.

ADVERTISING

“Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa în toate staţiunile turistice de interes naţional, şi vorbim de zonele tradiţionale unde se creează aglomerări în staţiuni precum Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18-24.

Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP, de risc de transmitere a virusului Covid şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa, în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare. Deci ele au fost recomandate de către IPJ, respectiv DSP, aceste măsuri”, a declarat prefectul Constanţei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Programul teraselor și cluburilor rămâne neschimbat deocamdată.

“Programul teraselor şi cluburilor este menţionat în hotărârea de guvern care a fost dată publicităţii ieri.

Acest program, scrie în hotărârea de guvern foarte clar, este stabilit prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă numărul 37 publicată cu o zi înainte şi se aplică în unităţile administrativ-teritoriale care reprezintă un număr mare de infectări în această perioadă şi un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiologic.

ADVERTISING

La nivelul judeţului Constanţa, astăzi avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere faţă de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă se va aplica, aşteptăm aceste reguli venite din partea Guvernului prin HG, după publicarea lor în Monitorul Oficial”, a adăugat prefectul.

Dublu record negativ: 1.356 de cazuri noi de coronavirus și 402 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă (Infografice)

De asemenea, 36 de paturi de la Spitalul din Mangalia urmează să fie alocate pentru pacienții COVID-19.

”Din cauza numărului mare de infectări, suntem nevoiţi să alocăm un număr suplimentar de 36 de paturi şi în această unitate medicală care devine şi ea, prin introducerea în planul alb, unitate medicală suport Covid”, a precizat sursa citată.

Masca devine obligatorie în aer liber și la munte: Prahova impune măsura în intervalele 07:00-11:00 şi 15:00-23:00

Iată județele unde este obligatoriu să porți mască sanitară și în aer liber

Iar dacă vă gândiți să mergeți la vecini pe litoral, ei bine, românii pot intra în Bulgaria și fără declarație pe propria răspundere

Citește și:

Turist în pandemie: Lista țărilor care impun restricții pentru români. Statele de unde intri în carantină la întoarcerea acasă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇