Românii pot intra în Bulgaria și fără declarație pe propria răspundere

Românii pot intra în Bulgaria și fără declarație pe propria răspundere

Vești bune pentru cei care plănuiau o deplasare până la vecinii bulgari. Declarația pe propria răspundere la intrarea în Bulgaria a fost eliminată de autoritățile din țara vecină.

Astfel, pe lângă faptul că românii nu au nevoie de test PCR pentru a intra în Bulgaria, un nou document publicat de Ambasada României în Republica Bulgaria arată că a fost eliminată și cerința completării declarației pe propria răspundere.

La mare, în Bulgaria. Vacanță de pandemie la Balcic. Comparație cu România

Când se cere, totuși, un test PCR

Și, totuși, sunt nevoiți să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Bulgariei, cetățenii români care au punctul inițial al călătoriei un stat terț în raport cu UE.

ADVERTISING

Excepție de la această regulă fac următoarele state: Marea Britanie, San Marino, Andora, Monaco, Vatican, Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelanda, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

Turist în pandemie: Noi condiții de intrare în Grecia, ce țări impun restricții pentru români și când întri în izolare la întoarcere

Cetățenii români care au punctul inițial al călătoriei Ucraina trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Bulgariei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Plecați în Grecia? Dacă faceți testul în Bulgaria, riscați să fiți plasaţi în carantină în țara vecină

Bulgaria nu cere test PCR pentru tranzit

De asemenea, nu trebuie să prezinte un test PCR negativ cetățenii români care tranzitează teritoriul Bulgariei, inclusiv cei care au punct inițial al călătoriei statele menționate la punctul anterior.

”Atenție, tranzitul trebuie să fie neîntrerupt și efectuat în scopul întoarcerii în țara de reședință”, se arată în comunicatul Ambasadei.

Citește și:

Atenție, turiști! Dacă plecați în Cipru, de azi vă trebuie test COVID-19, autorizație de călătorie și permis special

ADVERTISING

Românii sunt primiți în Austria doar dacă au test negativ la COVID sau dovadă că stau izolați 14 zile


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇