Turist în pandemie: Noi condiții de intrare în Grecia, ce țări impun restricții pentru români și când întri în izolare la întoarcere

Turist în pandemie: Noi condiții de intrare în Grecia, ce țări impun restricții pentru români și când întri în izolare la întoarcere

Românii care vor să călătorească peste hotare trebuie să consulte constant site-ul Ministerului de Externe pentru a fi în permanență la curent cu cele mai noi informații despre restricțiile impuse de țările de destinație din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19 anunțat de autoritățile de la București.

Atenție! Condițiile de călătorie se pot schimba aproape de pe o zi pe alta. De exemplu, Grecia a modificat pe 11 iulie condițiile de intrare în țară pentru români.

Astfel, începând de miercuri, 15 iulie, turiștii care vor să intre in Grecia pe la punctul de frontieră Kulata-Promachonas trebuie să prezinte testul molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, și codul QR de intrare, anunță MAE, pe baza informațiilor actualizate de autoritățile elene pe siteul https://travel.gov.gr.

MAE aminteşte că testele trebuie făcute în laboratoare acreditate, cu cel mult 72 de ore înainte, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective. Falsificarea certificatelor se pedepsește conform legii.

ADVERTISING

Ministerul de Externe mai anunţă că este funcțională platforma electronică https://travel.gov.gr pentru completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) și obținerea codului QR de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) .

Ministerul de Externe este cel care actualizează în permanență condițiile de călătorie pentru cetățenii români, în baza informațiilor furnizate oficial de statele partenere.

Astfel:

Cele mai noi alerte de călătorie pot fi consultate AICI.

Lista țărilor din alte regiuni ale lumii decât Europa care impun restricții și reguli pentru călătorii români poate fi consultată AICI.

Condiții de călătorie în Europa

Lista țărilor europene care impun restricții și reguli pentru călătorii români poate fi consultată AICI.

Pe această listă se aflau în data de 13 iulie 20 de state europene, listate mai jos, fiecare stat impunând propriile sale condiții, specifice. De exemplu, Finlanda nu permitea intrarea românilor, în schimb, Croația a decis ca de la 1 iulie să permită intrarea fără niciun fel de restricții, fiindu-le recomandat turiștilor să acceseze website-ul entercroatia.mup.hr și să completeze un chestionar, și oferindu-li-se la graniță ”un prospect care conține instrucțiuni și recomandări emise de Institutul Croat de Sănătate Publică, care trebuie respectate în următoarele 14 zile”.

ADVERTISING

De asemenea, nu existau interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români și nici obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile pentru cetățenii români sau ai altor state membre UE, atunci când sosesc din România.

Pe de altă parte, Germania a înlăturat restricțiile impuse anterior, dar autoritățile precizează clar că ”În măsura în care, contrar așteptărilor, situația infectărilor dintr-un anumit stat sau regiune se va agrava, Germania ar putea revizui – temporar – regimul de trecere a frontierei”.

Află mai multe despre ”Țările din Europa care au impus restricții de călătorie românilor”.

click (și, eventual, refresh) pe țara care te interesează pentru a afla ce acte trebuie să deții, ce condiții trebuie să îndeplinești la trecerea frontierei, care ar putea fi costurile suplimentare și dacă vei intra sau nu automat în izolare după intrarea în țara respectivă:

ADVERTISING

Lista țărilor europene care impun restricții și reguli pentru călătorii români este completată și actualizată permanent AICI.

Foarte important!

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în situații dificile să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul în care se află ( www.mae.ro/romanian-missions ) sau să apeleze numărul de telefon 00 40 21 431 20 59 pentru notificarea prezenței în statele în care se află la acest moment și comunicarea datelor de contact.

Citește și: Agenţiile de turism încep să introducă asigurările de călătorie contra Covid-19.

Informații pentru cei care se întorc în țară

De asemenea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat recent lista ţărilor pentru care nu se recomandă izolarea la domiciliu la REVENIREA în România.

Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare ca urmare a ședinței din data de 6 iulie a.c.

”Excepția se aplică din data de 7 iulie persoanelor asimptomatice care sosesc în România din Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Țările de Jos, Ungaria, Vatican, precum și din state terțe – Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia, Uruguay”, se arată în comunicatul oficial.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇