Iată cum poți găti ca un bucătar profesionist

Iată cum poți găti ca un bucătar profesionist

Preparatele unui bucătar profesionist par să aibă alte arome, alte texturi și un alt aspect. Și orice persoană iubește o mâncare care îi răsfață simțurile din toate punctele de vedere. 

Fie că ești un pasionat de gătit și vrei să te delectezi cu astfel de preparate, fie că ești gazda unei petreceri sau a unei mese în familie, alege să gătești ca un bucătar profesionist, pentru a vă bucura de experiențe uimitoare. 

Dar cum poți face acest lucru?

Nu trebuie să fii deja bucătar profesionist pentru a găti ca unul

Da, se poate să ți se pară foarte complicat, să prepari anumite meniuri ca un bucătar profesionist, iar partea de plating ar putea fi una cu adevărat provocatoare. 

ADVERTISING

Dar nu pune presiune pe tine, pentru că nu este nevoie să ai deja experiență de bucătar profesionist pentru a găti ca unul. Lipsa de încredere este unul dintre cele mai mari impedimente, în a reuși. 

Așadar, începe cu acest lucru, înainte de toate și apoi ține cont de următorii pași. Vei reuși, negreșit, dacă ai o bază și știi exact cum să te organizezi și de ce să te folosești în proces. 

Planifică și organizează

Așa cum în orice reușită, planificarea este cheia spre succes, același lucru se întâmplă și aici. 

Pregătirea ingredientelor necesare pentru rețetă, pregătirea ustensilelor pe care le vei folosi, dar și pregătirea unui spațiu de lucru curat și liber, sunt primii pași pe care îi ai de făcut, înainte de a începe să gătești efectiv. 

ADVERTISING

Asigură-te că ai ingredientele și instrumentele potrivite

Folosește-te de ingrediente de calitate și de instrumente profesionale, precum cutitul bucatarului, dacă vrei să te bucuri de rezultate sigure, într-un timp mult mai scurt. 

Calitatea rezultatului depinde foarte mult de calitatea produselor și a ustensilelor pe care le folosești, așadar nu face rabat de la aceste lucruri, care pot părea minore, la început. 

Notează fiecare pas

Acum că ai totul pregătit și la îndemână, asigură-te că ai notat fiecare pas pe care îl ai de făcut, cu fiecare dintre aceste ingrediente. 

Pune-ți lista cu ingredientele necesare la îndemână dar și cu pașii pe care îi ai de făcut. Alege să faci acest lucru pe o listă scrisă de mână, pentru că telefonul ar fi putea să îți dea bătăi de cap. Fie să nu vezi scrisul prea mic, fie să ai mâinile pline de anumite ingrediente. 

ADVERTISING

Așadar, o listă scrisă de mână, va avea întotdeauna cele mai bune rezultate. 

Pregătește cât de mulți poți înainte

Este esențial să știi ce ingrediente le poți folosi dinainte și ce anume ar trebui să nu folosești, decât atunci când ai nevoie de ele. Spre exemplu produse precum avocado se pot oxida, dacă le prepari dinainte. 

Dar în schimb există anumite proceduri pe care le poți face dinainte de a începe prepararea în sine, pentru a face ca totul să fie mai rapid. Spre exemplu poți toca legumele care nu se oxidează, poți cântări anumite ingrediente și să le ai pregătite în boluri. 

Anumite marinade sau sosuri, de asemenea, se pot face cu o zi înainte sau cu câteva ore. Dacă te vei ocupa de toate aceste dinainte, preparatul în sine va fi foarte ușor de gătit. 

Organizează-ți spațiul de lucru

Bucatării de top se folosesc de acest secret cu sfințenie, chiar dacă pare un lucru banal. De fapt, asta este chiar o regulă de bază în bucătărie, pentru a forma acel triunghi în care, să ai totul la îndemână. 

Vei observa în cazul unui bucătar profesionist, că deși masa lui de lucru, s-ar putea să fie aproape goală, el știe exact unde îi sunt lucrurile de care are nevoie. 

Așadar, asigură-te că ai totul la îndemână, de la oale, la ustensile de bucătărie și ingrediente, pentru a face tot acest proces mai ușor și mai rapid. 

Fă un plating spectaculos

La final, nu doar gustul și aroma contează ci și aspectul. Inspiră-te din felul în care bucătării așează preparatele în farfurie și lasă-ți creativitatea să curgă. 

Nu umple farfuriile până la refuz, ci mai degrabă, pune cantități mici, așezate perfect. Nu uita și de ornamente, care vor da un aspect cu totul aparte, farfuriilor tale.