Franța se pregătește pentru reluarea spectacolelor și va organiza două ”concerte test”

Franța se pregătește pentru reluarea spectacolelor și va organiza două ”concerte test”

Roselyn Bachelot, ministrul francez al Culturii, s-a declarat optimistă cu privire la reluarea rapidă a spectacolelor și festivalurilor.

Ea a precizat că în următoarele săptămâni vor fi organizate ”concerte test”, informează LCI.

"Sunt foarte optimistă în legătură cu reluarea festivalurilor și spectacolelor cu locuri pe scaune. Pentru cele cu locuri în picioare, este mai complicat", a spus ministrul Culturii, care a precizat că mai multe „experimente” vor avea loc în martie și aprilie pentru a găsi un model care să permită redeschiderea sălilor de spectacole.

ADVERTISING

„Vor fi două concerte test, unul dintre ele la Marseille, care ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii martie. De asemenea, dorim să organizăm un concert la Accor Arena (Paris) în aprilie", a declarat ministrul.

Participanții vor fi testați, toți vor purta măști și vor avea la dispoziție gel dezinfectant.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În același timp, ministrul Culturii s-a arătat reticent cu privire la redeschiderea muzeelor.

"Muzeele se vor deschide cât mai repede posibil. Mergem înainte. Dar în Europa, trei sferturi din populație nu are acces la muzee”, a spus ministrul.

Roselyn Bachelot a profitat și de ocazie pentru a-l apostrofa pe Louis Aliot, primarul din Perpignan, care a autorizat ca muzeele să-și reia activitatea.

"Un primar este un ofițer de poliție judiciară pe teritoriul municipiului său. Este curios că un ofițer de poliție ignoră legile Republicii", a spus ministrul.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇