Franța se așteaptă la o creștere a cazurilor de COVID. Apel al ministrului Sănătății, către spitale

Franța se așteaptă la o creștere a cazurilor de COVID. Apel al ministrului Sănătății, către spitale

Ministerul francez al Sănătăţii a cerut spitalelor ca din data de 18 februarie să intre ”în organizare de criză”, în perspectiva unei posibile creşteri a infectărilor cu coronavirus, din cauza variantelor mai contagioase.

Măsura, similară cu măsurile luate în martie şi noiembrie 2020, când Franţa a declarat carantină la nivel naţional, înseamnă creşterea numărului de paturi disponibile în spitale, amânarea operaţiilor care nu sunt urgente şi mobilizarea tuturor resurselor de personal medical, a relatat, duminică, publicaţia Le Journal Du Dimanche, transmite Reuters.

”Această organizare de criză trebuie implementată în fiecare regiune, indiferent de nivelul de stres din spitale şi trebuie să fie operaţională începând cu 18 februarie”, afirmă un memo al autorităţii pentru sănătate DGS, citat de publicaţie.

DGS nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Câte cazuri de Covid sunt în Franța

Franţa a raportat sâmbătă 21.231 de noi cazuri confirmate de coronavirus, uşor în creştere faţă de 20.701 vineri, ducând numărul total cumulat în Franţa la 3.448.617, al şaselea cel mai mare din lume.

Spre deosebire de unii dintre vecinii săi care se luptă să controleze variantele mai contagioase, Franţa nu a recurs la o a doua carantină, în speranţa că restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte din 15 decembrie, mai întâi după ora 20:00., iar ulterior după ora 18:00, va ţine sub control pandemia.

Cu toate acestea, unii oameni de ştiinţă consideră că preşedintele Emmanuel Macron a riscat prin decizia de a nu impune o nouă carantină, în pofida pericolului unor variante extrem de contagioase.

În acelaşi timp, Franţa este în urma mai multor alte ţări europene, cum ar fi Marea Britanie, în campania de vaccinare.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, care a menţionat că varianta detectată pentru prima dată în Marea Britanie a reprezentat 25% din noile infecţii confirmate în Franţa, a declarat, joi, că guvernul va decide în următoarele săptămâni dacă sunt necesare restricţii mai dure la nivel naţional.

Arnaud Fontanet, membru al consiliului ştiinţific care sfătuieşte guvernul cu privire la politica COVID-19, a declarat sâmbătă radioului Europe 1 că se teme că varianta detectată pentru prima dată în Marea Britanie ar putea reprezenta în martie majoritatea cazurilor.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇