Festivaluri pe care să nu le ratezi în vacanța în Grecia. Sunt delicioase!

Festivaluri pe care să nu le ratezi în vacanța în Grecia. Sunt delicioase!

Ce combinație poate fi mai reușită decât paradisiaca Grecie și mâncarea bună? Probabil că foarte puține. Prin urmare, dacă ți-ai programat o vacanță în Grecia, asigură-te că ajungi măcar la unul dintre festivalurile culinare de mai jos.

Atracții culinare sunt, în Grecia, la tot pasul. Aproape în fiecare oraș sau sătuc, fie el cât de mic, e câte un festival culinar. Rămâne doar să te informezi înainte de a pleca în zonă, pentru că ar fi păcat să ratezi ocazia de a cunoaște și o altfel de Grecie, una autentică.

Noi am cules doar câteva astfel de festivaluri, inspirați de Travel for food hub, dar ele sunt cu miile de-a lungul Greciei continentale sau insulelor. Și fiecare îți va arăta, pe lângă mâncăruri de care, poate nici nu ai auzit, și pe greci așa cum poate nu i-ai văzut până acum.

ADVERTISING

Dacă ești un gurmand, iată care sunt festivalurile gastronomice pe care ar trebui să le adăugi pe lista de dorințe, atunci când în sfârșit sună ceasul pentru vacanța în Grecia.

Festivalul brânzei feta din Elassona

La fiecare doi ani, în septembrie, orașul Elassona sărbătorește cel mai popular produs al regiunii, brânza feta. Thessaly, în centrul Greciei, este un producător important de brânză feta, această brânză specială de caș alb cu saramură, fabricată în mod tradițional în Grecia.

Regiunea produce anual 27.000 de tone de brânză feta, o cifră care reprezintă aproape 30% din producția totală de brânză feta din țară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform mitologiei, arta fabricării brânzei feta a fost transmisă oamenilor de către zeii greci. Astăzi, feta ocupă un loc special în inima grecilor și ar fi păcat să mănânci celebra salată grecească fără ea. Dar e bună în atâtea combinații…

Festivalul Sardinelor

Orașul Skala Kaloni, situat la Marea Egee, este locul unde se găsesc cele mai bune sardine din Europa. În prima săptămână din august, piața principală a orașului se transformă într-un mare restaurant în aer liber, dedicat prezentării acestui pește gustos.

Oaspeții pot gusta sardine proaspete (care au fost prinse chiar în acea zi și sărate pe vas), sardine la grătar și sardine prăjite. Muzica și spectacolele locale și, bineînțeles, ouzo, sunt oferite alături de diferitele feluri de mâncare cu delicioasele sardine.

ADVERTISING

Festivalul Melcului

Fie prăjiți, fie cu anghinare, dovlecei și cartofi la cuptor, cu ierburi sărate în unt sau în tocană, există atâtea feluri de a pregăti mâncăruri suculente de melci cretani.

Contrar credinței populare, melcii nu sunt doar o delicatesă franțuzească. În Creta, familiile mănâncă melci, care în dialectul local se numesc „chohli”, cel puțin o dată pe săptămână.

Peste tot în Creta sunt festivaluri care celebrează melcii și care vorbesc despre fascinația localnicilor pentru acest deliciu tradițional. Festivalul melcilor din Vlaheronitisa, un sat din regiunea Chania, va deveni din nou, anul acesta, locul unde toți pasionații de melci din Creta și din străinătate vor fi prezenți în prima sâmbătă din august.

Festivalul Ciupercilor

Grevena, situată în partea de nord a Greciei, este capitala elenă a ciupercilor. Peste 200 de specii de ciuperci cresc pe dealurile verzi din zonă. „Sezonul” ciupercilor se încheie oficial la sfârșitul verii și, în fiecare an, pasionații de ciuperci, bucătarii și comercianții din toată Grecia sosesc pentru festival. Vizitatorii au parte de o grămadă de evenimente dedicate ciupercilor, de la vânători dedicate până la târguri și mese întinse cât ți-e privirea.

Vei întâlni acolo gemul de ciuperci, tot felul de preparate din trufe, lichiorul de ciuperci, murăturile dina același ingredient, alături de numeroase paste și alte mâncăruri care încorporează versatila poamă a pământului. Festivalul oferă, de asemenea, muzică live, camping și drumeții prin peisajul pitoresc, așa că merită o oprire pe itinerariul de vacanță.

Festivalul berii din Corfu

Dacă ai nevoie de un motiv în plus pentru a vizita plajele și peisajele uimitoare din Corfu, poți folosi Festivalul Berii din Corfu ca pretext.

Festivalul de vară de cinci zile este unul dintre cele mai recente festivaluri anuale, iar intrarea este gratuită. În fiecare an, organizatorii selectează o țară pentru a fi prezentată în timpul festivalului, evidențiind băuturile sale locale și naționale, alături de cele ale berarilor și distilatorilor din Corfu.

Festivalul unde berea e vedetă include și preparate din bucătăria locală și din cea a țării prezentate, alături de artă, muzică și spectacole zilnice. Ai toate ingredientele necesare pentru câteva zile de distracție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇