Designul interior orientat către public - care sunt trendurile în 2023

Designul interior orientat către public - care sunt trendurile în 2023

Când vine vorba de design interior se poate observa o tendință generală în ultimi ani către crearea unei ambianțe plăcute și bineînțeles cât mai personalizată pe dorințele fiecăruia. Dacă te gândești ceva schimbări în interiorul spațiului tău sau ai în plan să amenajezi unul de la 0, ți-am pregătit mai jos principalele trenduri care vor definii designul interior în anul 2023.

Mobilierul – stil și tendințe

Primul gând atunci când te gândești la design interior este cel referitor la mobilă. Ei bine, anul viitor va fi în vogă mobilierul cu forme rotunde și terminații curbate, elegante. Chiar și atunci când ne referim la mese și scaune, se recomandă ca în 2023 să fie evitate colțurile ascuțite și să se meargă pe varianta de rotund sau oval.

ADVERTISING

De exemplu, pentru o amenajare cabinet stomatologic, este important ca atunci când așteaptă pacienții să se simtă cât mai comod și să aibă parte de o ambianță relaxantă. Tocmai pentru că, de cele mai multe ori, sunt și puțin stresați și speriați de următorul tratament sau consult, primul contact cu un spațiu plăcut amenajat, le va oferi siguranța și încrederea de care au nevoie. O canapea cu marginile rotunjite, acoperită cu un material fin, alături de o măsuță ovală pot constitui cadrul perfect în acest caz.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Culori și accente

Dacă plănuiești ca anul viitor să-ți deschizi propriul spațiu comercial și să pui pe picioare propria afacere, atunci ai nevoie de idei amenajare magazin și să cunoști cât mai multe despre ce culori vor fi la modă.

Sunt multe aspecte de avut în vedere, dar cel mai important este ca intrarea și vitrina exterioară să fie suficient de atractive pentru a atrage cât mai mulți clienți în interior. În ceea ce privește culorile, în 2023 se vor utiliza foarte mult cele care subliniază legătura cu natura, foarte asemănătoare cu cele pe care le găsim în mod obișnuit în spațiile exterioare, la bază fiind cele de bej și maro, culorile pământului.

ADVERTISING

Astfel, nuanța lemnului sau cea care imită piatra vor fi la mare căutare. De asemenea, verdele salviei care are efect calmant și kaki-ul ce semnifică armonia cu natura sunt recomandate pentru canapele. Pentru contrast, se vor utiliza caramelul și cacao, două nuanțe mai îndrăznețe care pot îmbrăca draperiile, covorul sau pernele decorative de dimensiune mică.

Pentru că urmează un an în care natura este în prim plan, cât mai multă lumină naturală este vitală atunci când amenajăm un spațiu. Dincolo de diversele stiluri de amenajări interioare și de regulile pe care fiecare dintre ele le presupun, ceea ce contează cel mai mult este atmosfera creată și modul în care oamenii se simt într-un anumit spațiu, toate influențate bineînțeles de alegerea unor elemente de design corespunzătoare.