Cum să alegi parfumul în funcție de anotimp? 3 recomandări

Cum să alegi parfumul în funcție de anotimp? 3 recomandări

Alegerea parfumului nu se rezumă doar la preferințe personale, ci și la anotimp. Fiecare sezon are propriul său ritm, culori și arome, care pot fi completate perfect de un parfum potrivit. În acest articol vei descoperi cum să diferențiezi parfumurile de vară de cele de iarnă, dar și recomandări de parfumuri pentru sezoanele calde și reci.  

Parfumurile sunt o parte esențială a rutinei noastre de frumusețe și adesea sunt asociate cu anumite sentimente sau amintiri. Totuși anumite aspecte diferențiază parfumurile din anotimpul cald față de cele de toamnă sau iarnă, iar în rândurile de mai jos vei putea afla mai multe detalii în acest sens. Iată trei recomandări de care să ții cont pentru a asocia parfumul cu anotimpul potrivit: 

ADVERTISING

1. Ține cont de notele de parfum 

Anumite arome sunt în acord mai bun cu sezonul în care sunt purtate. Mai precis, parfumurile de primăvară sau vară au de obicei note de bază citrice, florale sau marine, care emană un miros proaspăt și energizant. Într-un top parfumuri fresh de femei vei regăsi mereu arome ușoare și proaspete, potrivite pentru temperaturile ridicate. 

Parfumurile fresh de damă sunt adesea caracterizate de note florale moderate, fructate sau lemnoase, care pot include flori precum iasomie, trandafir, bergamotă sau santal. Pe de altă parte, parfumurile de iarnă sunt mai grele și mai puternice, create special pentru a rezista mai bine pe piele în aerul rece, având note senzuale sau lemnoase precum OUD, lemn de agar, mosc. 

ADVERTISING

2. Ai în vedere ocazia cu care porți parfumul 

Alegerea parfumului poate fi influențată și de evenimentele sau ocaziile pentru care urmează să fie purtat. Pentru ocazii formale sau evenimente de seară poți alege parfumuri cu note mai puternice și intense, în timp ce pentru activitățile zilnice sunt mai indicate parfumurile cu arome mai discrete și subtile. 

De exemplu, un parfum fresh de damă Catania, dulceag cu miros de frezie și piersică, 50 ml este perfect pentru a te pune în acord cu zilele însorite de primăvară datorită compoziției sale fructate, ce deschide apetitul pentru sezonul primăvartic prin notele sale proaspete de frezie si paciuli. Pe de altă parte, Dolce & Gabbana Light Blue este un parfum clasic de vară, cu note de măr verde și bambus, apreciat pentru prospețimea sa. 

ADVERTISING

Parfumurile cu note de chihlimbar, mosc, patchouli, vanilie, lemn de santal și condimente ca scorțișoară și cuișoare sunt mai potrivite pentru sezonul rece. Aceste note bogate și călduroase pot rezista în temperaturile mai scăzute, oferind o persistență bună. Celebrul „Black Orchid” de la Tom Ford, cu notele sale de trufe negre, orhidee neagră și patchouli, este un parfum masculin sofisticat și îndrăzneț, perfect pentru serile speciale de iarnă. 

3. Ține cont de ambalajul și designul parfumului 

Deși acesta nu este un criteriu esențial în diferențierea parfumurilor de vară de cele de iarnă, multe branduri aleg să utilizeze culori și designuri specifice pentru fiecare sezon. Astfel, parfumurile de vară au adesea ambalaje în culori vii și luminoase, în timp ce acelea de iarnă sunt prezentate în culori mai închise și sobre. 

Anumite arome sunt percepute mai puternic în condiții de temperatură ridicată decât în condiții de temperatură scăzută. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care multe persoane aleg parfumuri mai ușoare și proaspete în sezonul cald, în timp ce în sezonul rece preferă parfumuri mai grele și mai bogate. Schimbarea parfumului poate servi și ca un mod de a celebra schimbarea sezonului, asemănător cu schimbarea garderobei. 

În loc să te limitezi la un singur parfum, poți experimenta o varietate de arome. Cu toate acestea, este important să ai în vedere preferințele tale în fiecare sezon. Fie că optezi pentru note citrice, florale sau acvatice, important este să alegi un parfum care să te reprezinte și să te facă să te simți bine în propria piele. 

Acum că știi care sunt diferențele dintre parfumurile de vară și cele de iarnă, vei putea face mai ușor alegerea celui mai potrivit parfum pentru fiecare sezon! Modificarea parfumurilor în funcție de anotimp nu este doar un trend, ci și o necesitate, pentru a te simți în armonie cu mediul înconjurător. Rămâi mereu în tendințe cu parfumul potrivit, indiferent de anotimp!