Cum alegi parfumul de bărbați perfect pentru sezonul cald

Cum alegi parfumul de bărbați perfect pentru sezonul cald

Știai că parfumul pe care îl porți poate spune foarte multe despre tine? Este o formă de exprimare unică a felului tău de a fi, care poate seduce și crea o impresie memorabilă. Parfumul devine, așadar, un atu pe care îl poți folosi în fața celorlalți, chiar înainte de a facilita o interacțiune. Dar cum știi ce esență ți se potrivește și te ajută să ieși în evidență? Achiziția se face în funcție de mai mulți factori – de ingrediente și compoziție, dar și de anotimp.

Acum că sezonul cald și-a intrat în drepturi, ar fi bine să-ți actualizezi gama de opțiuni în consecință. Ești curios să afli ce parfum te poate acompania în zilele călduroase de vară? Descoperă mai jos câteva opțiuni recomandate, dar și sfaturi importante despre caracteristicile și compatibilitatea aromelor. 

ADVERTISING

3 sfaturi utile pentru alegerea parfumului bărbătesc vara 

Așa cum ai aflat deja, parfumul trebuie să te definească și să spună mai multe despre tine. Așadar, dacă ai pornit în aventura interesantă a căutării parfumului ideal pentru vară, există trei pași esențiali pe care ar fi bine să îi urmezi:

Trasează-ți contururile personalității

Ești un bărbat elegant și sofisticat? O fire dinamică, dornică să exploreze mereu lucruri noi? Sau un intelectual introvertit? Există o multitudine de arome care corespund diferitelor tipuri de personalitate. Ține cont și de caracteristicile reprezentative genului masculin - forță, determinare, curaj și mister. Nu uita de lucrurile care te caracterizează, parfumul ideal este o modalitate numai bună de a le scoate în evidență. Spre exemplu, clasicul parfum Paco Rabanne barbati nu poate lipsi din artileria unui seducător adevărat. Aromele de grepfruit, portocale roșii, mentă, trandafiri, scorțișoară, paciuli și ambră aduc o energie debordantă în universul fascinant al domnilor. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Explorează familiile olfactive

Pentru sezonul cald există mai multe variante disponibile - florale, citrice și acvatice. Totuși, nu înseamnă că toate opțiunile te vor ajuta să impresionezi. Un caracter puternic, seducător, care inspiră masculinitate prin toți porii, poate fi subliniat prin arome lemnoase. Un spirit de aventură este acompaniat cel mai bine de un parfum oriental, cu tente exotice. Pentru un stil de viață activ, cele mai potrivite sunt aromele proaspete, energizante, cu note acvatice. Căutarea presupune timp, însă rezultatul final va surprinde plăcut - atât pe tine, cât și pe cei din jur. Cel mai bine ar fi să te orientezi către parfumuri de nisa barbati.

ADVERTISING

Alege concentrația potrivită

În zilele toride, parfumul aplicat poate deveni mai intens. Expunerea la soare modifică concentrația și impactul pe care îl are esența aleasă. De asemenea, se poate evapora mai repede. Așadar, nu are aceeași persistență ca variantele recomandate pentru lunile de iarnă. Pentru a afla care este concentrația de parfum potrivită în sezonul cald, dar și a-i descoperi toate proprietățile distinctive, trebuie neapărat să-l testezi. Aplică o cantitate mică pe încheietura mâinii și lasă-l să se dezvolte timp de câteva minute. Abia apoi vei putea discerne notele complexe, dar și pe cele subtile. 

Sfaturi pentru a menține mirosul parfumului vara 

Alegerea parfumului ideal pe timp de vară poate deveni o provocare. Nu-ți face griji, există câteva sfaturi care te vor ajuta să menții mirosul proaspăt pe tot parcursul zilei. Iată doar câteva dintre ele:

  • Ține cont de tipul produsului - Apa de toaletă (EDT) are o concentrație mai mică de parfum, dar este mai recomandată pentru zilele călduroase. În schimb, apa de parfum (EDP) este mai intensă și persistă mult.
  • Reaplică produsul - Ai grijă să pulverizezi parfumul pe zonele calde ale corpului - cum ar fi gâtul sau încheieturile mâinilor, pentru a elibera corect aroma. Nu uita să te hidratezi corespunzător - o piele uscată și deteriorată nu va absorbi eficient parfumul. 
  • Păstrează parfumul în condiții adecvate - Parfumul își pierde proprietățile dacă nu este depozitat adecvat. Expunerea la lumină și căldură îi afectează consistența și implicit mirosul pe termen lung. Păstrează sticla într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui. 

Parfumul trebuie ales în funcție de personalitate, dar și de anotimpul în care va fi purtat. Urmează sfaturile de mai sus și alege-l cu grijă, pentru a te bucura de el în zilele fierbinți de vară.