Cele mai bune destinații de vacanță din Europa, pentru 2021, dacă ești singur (Galerie foto)

Cele mai bune destinații de vacanță din Europa, pentru 2021, dacă ești singur (Galerie foto)

În sfârșit te poți gândi la o vacanță, după un an de așteptare. Și poți merge chiar dacă circumstanțele fac să fii singur. Iată un top al destinațiilor de vacanță din Europa, pentru 2021, dacă ești singur.

Fie că îți dorești să vezi locuri noi, să iei contactul cu o altă cultură, să cunoști oameni interesanți sau, pur și simplu, să respiri aerul de pe alte meleaguri decât cele natale, deja anul se arată mai prietenos decât un 2020 pe care nu îl va uita nimeni, niciodată.

Iar dacă ești în pană de idei privind destinațiile, European Best Destinations vine cu un top pe care îl poți consulta pe îndelete, pentru a alege destinația potrivită pentru tine.

1. Barcelona, Spania

Pe primul loc se află, anul acesta, Barcelona, din Spania. Conform sursei, orașul este destinația de vacanță ideală pentru cei singuri. Statisticile arată că în Barcelona locuiesc foarte multe persoane necăsătorite, așa că sunt șanse mari să se înfiripe o poveste de amor sau măcar să ai parte de niște flirturi nevinovate.

ADVERTISING

Un oraș cu o viață bogată de noapte, Barcelona se laudă și cu bucate dintre cele mai gustoase, excelând și la ofertele pentru shopping. În plus, hotelurile au reputația de a fi ieftine, soarele e mai tot timpul prezent pe cer, iar plajele sale sunt lăudate.

2. Berlin, Germania

Cum ai putea descrie un oraș ca Berlinul? Berlinul are energia și ceva din underground-ul Londrei, dar și o viață artistică și culturală cum avea New York-ul în anii '60.

Orașul e plat, asemeni Amsterdamului, așa că îl poți descoperi mergând pe jos sau cu bicicleta. E vibrant, strălucitor, emoționant pe alocuri. E uriaș, dar zonele sau sunt bine conectate de sistemul public de transport.

3. Madrid, Spania

În top mai apare un oraș din Spania, Madridul, una dintre cele mai dinamice capitale. E imposibil să te plictisești la Madrid! Potrivit mai ales pentru turiștii care călătoresc singuri, Madridul are o viață de noapte spectaculoasă. În plus, orașul oferă și tururi ghidate pe timp de noapte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Orașul este și gazda celor mai frumoase muzee din Europa, Prado fiind doar un exemplu în acest sens.

De altfel, Madridul e o destinație de primă clasă pentru iubitorii de cultură de toate felurile, chiar și cea gastronomică. Poți să te înscrii la un scurt curs de gătit, unde să deprinzi tainele paellei, tortillei sau Sangriei.

4. Paris, Franța

După o lungă absență cauzată de pandemia de coronavirus, Parisul revine pe harta destinațiilor. Orașul Îndrăgostiților ar putea să-ți facă și ție o surpriză!

Iar dacă nu-ți vei găsi iubirea de o viață sau măcar pe cea de o vară, poți oricând să te ”consolezi” cu Grădinile Luxembourg, muzeul Luvru sau cu o plimbare prin Montmartre.

5. Porto, Portugalia

Vei fi foarte încântat după o vacanță petrecută aici. Portughezii își iubesc țara și vor vrea să-ți împărtășească totul despre ea. Sunt oameni dornici să ajute, mai ales pe turiștii străini, iar dacă ți-ai pus în cap să mergi în Portugalia, acesta este orașul unde trebuie să ajungi.

ADVERTISING

Ca un bonus, hotelurile sunt excelente și ieftine. Iar dacă ai nevoie de o sugestie pentru cazare, o reputație bună o au "Porto Moments Apartments", aproape de râul Douro.

6. Londra, Marea Britanie

Dintr-un astfel de clasament nu putea să lipsească Londra. E genul de oraș unde poți merge de 10 ori la rând și de fiecare dată să fie lucruri noi de descoperit. Întotdeauna se întâmplă ceva la Londra.

Dacă nu ai ajuns până acum în capitala britanică, atunci primele atracții ar trebui să fie Hyde Park ori Green Park. Sunt destinații perfecte pentru plimbare și, de ce nu, pentru a cunoaște pe cineva.

Dragostea poate fi întâlnită și la shopping, pe Carnaby Street, dar și în cultura underground, pe care o poți cunoaște în Candem Town. Notting Hill este pentru cinefilii fanatici, dar nu numai.

7. Mykonos, Grecia

Despre Mykonos se poate spune că seamănă cu Ibiza. E un paradis pentru iubitorii de natură, dar și pentru cei care adoră distracția de noapte. Oameni din toată lumea vin la Mykonos pentru atmosfera incredibilă de aici, pentru cluburile sale de noapte legendare, pentru soare, plaje și sporturile acvatice.

E una dintre cele mai bune destinații pentru cei singuri. Ieșirile în club, neaptea, sau cele ghidate, ziua, sunt un bun prilej de a întâlni alte persoane.

8. Zagreb, Croația

Să nu te mire că Zagreb, în Croația, e pe locul 8. E un oraș romantic prin definiție, cu parcurile sale, cu străzile înguste, dar pline de farmec, cu arhitectura incredibilă, cu piețele tradiționale. E însă un oraș plin de viață, plin de magazine, cu o viață de noapte vibrantă, cu muzee pe care merită să le vezi (așa cum e Museum of Contemporary Art).

Și posibilitățile de cazare sunt nelimitate: de la hoteluri de 5 stele, cum e Esplanade, până la hosteluri în care te vei simți confortabil într-o vacanță de trei zile.

9. Budapesta, Ungaria

E un oraș romantic, susține sursa citată, pe care îl poți descoperi mergând pe jos sau cu bicicleta. Plimbările pe Dunăre sunt organizate și ziua și noaptea, iar la ceasuri târzii nu e neobișnuit ca toată lumea să danseze. Cine știe ce-ți rezervă destinul!

Află mai multe informaţii despre destinaţiile de vacanţă din 2021:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇