Top 5 destinații turistice pentru vară recomandate de Răzvan Pascu

Top 5 destinații turistice pentru vară recomandate de Răzvan Pascu

Ai nevoie de idei de locuri unde să-ți petreci vacanța vara aceasta? Iată cinci destinații turistice numai bune de vizitat în sezonul estival recomandate de Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic și antreprenor.

După ce în 2020, în contextul pandemiei, turismul a avut de suferit, iată că în 2021, odată cu sosirea sezonului estival și grație campaniei de vaccinare, vom putea călători mai ușor. Unele țări, precum Bulgaria, au eliminat de tot restricțiile pentru români, în timp ce alte state oferă facilități pentru cei vaccinați și/sau acceptă test COVID negativ.

Vezi și Lista galbenă a ţărilor pentru care se impune carantina la intrarea în România

De asemenea, amintim că Uniunea Europeană a aprobat eliberarea unor certificate (pașapoarte) de vaccinare, testare şi vindecare după COVID, cu scopul de a facilita libera circulație între statele membre. Lui Răzvan Pascu, această mișcare făcută de UE i se pare una foarte bună, deoarece facilitează deplasările și încurajează turismul „sigur".

ADVERTISING

„Când avem atâtea știri cu teste false, adeverințe de vaccinare de cumpărat și alte asemenea, introducerea unui pașaport/document de vaccinare este și mai binevenit. Cu toate acestea, am tot văzut păreri cum că ar fi o mișcare discriminatorie, ceea ce mi se pare total eronat.

Nu te obligă nimeni să te vaccinezi, nu spune nimeni că, dacă nu ai acest pașaport, nu mai poți călători, ci doar că va trebui să parcurgi și alți pași, un test PCR sau antigen, dovezi că ai avut boală, autoizolare sau chiar carantină... dar toate astea trebuie să ni le asumăm.

Nu a dorit nimeni să se ajungă aici, dar împreună trebuie găsită o varianta ca să ieșim din această situație fără precedent, iar cel puțin momentan vaccinarea pare calea ce trebuie urmată. Eu m-am vaccinat și am încredere în știință și în medici”, a precizat Răzvan Pascu pentru SpotMedia.ro.

ADVERTISING

El consideră că libertatea de mișcare pe care ți-o aduce vaccinarea ar putea cântări destul de mult pentru românii care sunt deocamdată nehotărâți sau ezită în decizia de a se vaccina.

„Cei care au dorit să se vaccineze, au avut convingerea că este mai bine pentru ei să facă asta, sunt deja vaccinați. Însă mai sunt și persoane care s-au vaccinat pentru că au fost nevoite, s-au simțit cumva constrânse sau impulsionate, după caz, de beneficiile pe care le ai atunci când ești vaccinat, iar aici nu mă refer la cele referitoare la propria sănătate, ci la libertatea de mișcare mai degrabă. 

Aș spune că un om responsabil mai degrabă se vaccinează pentru că se gândește la sănătatea lui și a celor din jur, decât că să meargă la all-inclusive prin cine știe ce țară”, punctează Răzvan Pascu.

Top 5 destinații turistice externe pe care merită să le vizităm vara asta

În cele ce urmează, l-am rugat pe Răzvan Pascu să ne facă nişte recomandări de destinații turistice externe, pe care merită să le vizităm vara asta. Din punctul lui de vedere, evident.

ADVERTISING

„Îmi este destul de greu să aleg 5 destinații, când lumea asta e atât de mare și de diversă, iar noi suntem cu toții diferiți, avem așteptări diferite, preferințe distincte... 

Dar voi nominaliza totuși Tanzania și Zanzibar, pentru faptul că este o destinație în care poți avea parte de o experiență dublă de vacanță. Pe de-o parte e mersul în safari-, care este wow - ajungi să trăiești live tot ceea ce vedeai la Național Geographic sau Animal Planet.

Pe de altă parte, te poți bucură de culorile incredibile ale Oceanului Indian, te poți relaxa la plajă, la umbra palmierilor, poți interacționa cu localnicii, poți gusta puțin din stilul lor relaxat de a privi lucrurile, care la început te poate face să îți pierzi răbdarea, dar apoi, când în sfârșit reușești să te deconectezi, îți dorești să îți poți păstra aceeași stare de spirit și acasă.

Totodată, dacă aveți ocazia, vă recomand cu toată încrederea: mergeți în Islanda. Este într-adevăr o destinație scumpă, dar în același timp fabuloasă, impecabilă - este altceva.

Eu am ajuns aici prima dată abia anul trecut în august, în plină pandemie, dar în doar câteva ore a intrat pe lista mea scurtă de destinații preferate din toată lumea. Natura este pur și simplu un spectacol, iar nivelul de civilizație al oamenilor un exemplu pentru orice individ, orice stat din lume. Și anul acesta în vara voi merge aici cu mai multe grupuri de turiști.

Tot anul trecut ne-am îndrăgostit și de insula Kefalonia din Grecia. Mai fusesem de multe ori în Grecia și ne-a plăcut, dar în Kefalonia a fost ceva aparte, ne-am simțit practic ca acasă și am rămas aproape o lună acolo.

O combinație tare reușită de munte și mare, de oameni faini și mâncare delicioasă, de natură aproape luxuriantă și apusuri spectaculoase - cam așa aș putea descrie pe scurt Kefalonia, unde și noi ne vom reîntoarce în mod cert cu prima ocazie.

Nu în ultimul rând, sugerez să dați o șansă Israelului, unde obișnuiam să merg cel puțin o dată pe an înainte de pandemie.

Israelul nu este doar despre locuri religioase cum ați putea crede, ci o să fiți surprinși de câte alte locuri faine o să găsiți în această țară a contrastelor. Tel Aviv-ul, de exemplu, are peste 16 km de plaje cu nisip fin, toate certificate Blue Flag, restaurante de top, până în pandemie era renumit și pentru viață de noapte intensă care revine ușor la normal.

Cetatea Jaffa este cireașa de pe tort din punctul meu de vedere, cu multe zone pietonale, magazine vintage, cafenele cochete și cele mai frumoase apusuri asupra portului, iar Ierusalimul, unde te poți pierde în voie pe străduțe, este la doar 50 de minute cu mașina sau circa o ora cu trenul.

Așadar, acum că Israelul se va redeschide (momentan pentru cei vaccinați), familiile sunt așteptate pe plajele din Eilat și Tel Aviv, cei religioși bineînțeles la Ierusalim, iubitorii de shopping la Haifa, Ierusalim și Tel Aviv, iar pentru amatorii de cluburi și spectacole, Tel Aviv este, în perioade normale, locul potrivit. Plus, celor care vor o experiență inedită, le sugerez să petreacă o noapte în deșertul Negev sau într-un kibut.”

Citește și: Apetitul românilor pentru vacanțe exotice a crescut în pandemie. Topul destinațiilor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇