Apetitul românilor pentru vacanțe exotice a crescut în pandemie. Topul destinațiilor

Apetitul românilor pentru vacanțe exotice a crescut în pandemie. Topul destinațiilor
Foto: Shuterstock

Românii sunt tot mai nerăbdători să plece în vacanță. După un an de pandemie, aleg să plece în destinații exotice, unde nu există atâtea restricții. Preferă luxul și peisajele care îți taie respirația și sunt dispuși să plătească pentru o vacanță de vis câteva zeci de mii de euro.

La mare căutare sunt serviciile exclusiviste și hotelurile de lux din Riviera franceză, Costa de sol și Sicilia, Mykonos, Creta și Santorini, St. Barth`s și Tulum.

Informația a fost furnizată de reprezentanții Nordis Travel, cea mai nouă agenție de turism din România axată pe segmentul de lux, care au organizat un workshop tematic cu ocazia Zilei Pământului. 

Împărtășim toate preocupările pentru soarta Pământului și credem că este normal avem grijă de Planeta noastră pentru a ne putea bucura de splendorile ei. Există atâtea locuri minunate în lume, pe care avem privilegiul să le recomandăm clienților noștri!”

Anca Drugan, CEO Nordis Travel
ADVERTISING

Potrivit reprezentanților Nordis Travel, un pachet complet de servicii exclusiviste include zboruri tip private jet, servicii VIP la aeroport (executive lounge, asistență pentru ridicarea și transportul bagajelor), transfer rapid VIP cu elicopterul sau cu minivan de lux.

La acestea se adaugă numeroase alte servicii personalizate, de la rezervări la restaurant, bilete la concerte sau spectacole de cabaret oriunde în lume și multe altele.

Topul preferințelor românilor

Atunci când vine vorba de destinații de lux aflate în topul preferințelor, spun cei de la Nordis Travel, cele mai căutate sunt resorturile aflate pe insule grecești precum Creta, Santorini sau Mykonos, în Sicilia, pe Riviera franceză, la Marbella - Costa Del Sol sau în noile destinații-vedetă ale turismului de lux: St Barth`s - boema insulă din Caraibe unde poți întâlni în orice moment vedete hollywoodiene și mari miliardari ai lumii, respectiv Tulum - care propune un lux sălbatic, în care totul se desfășoară cu respect deplin față de natură. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu trebuie să te miri dacă, în camera hotelului de lux din Tulum, vezi un copac, pentru că filozofia oamenilor de acolo este să nu distrugă nimic, să construiască totul în acord cu natura, cu respect față de ea”, a explicat Andreea Voicu, Sales Manager Nordis Travel, care a adăugat că Tulum este renumit de asemenea prin numărul mare de plaje unde se poate face nudism.

Un pachet turistic de lux pentru Tulum pleacă de la 3.000 de euro și poate ajunge la 50.000 de euro, în funcție de serviciile incluse și de modalitatea de transport aleasă.

Andreea-Voicu-Gabriel-Văcariu-și-Anca-Drugan_f
Foto: Nordis Travel

La rândul lui, Gabriel Văcariu, Agency Manager Nordis Travel, a prezentat două destinații mediteraneene, Costa del Sol („un simbol al luxului din Spania, în mijlocul căruia strălucește Marbella, vestită pentru atmosfera sofisticată și a serviciilor exclusiviste și al deliciilor de lux”) și insula Sicilia („cu plajele incredibile care se întind pe mai bine de 100 de kilometri de coastă, cu hoteluri de un lux discret, fermecat, cu o atmosferă romantică; se spune că în Sicilia există câte o plajă pentru fiecare, iar acest lucru trebuie privit atât la figurat, cât și la propriu”).

ADVERTISING

Pachete turistice personalizate

Ținem cont de preferințele clienților noștri și am pregătit pentru ei pachete turistice personalizate tocmai către aceste destinații. Un pachet precum „Două insule într-o singură vacanță” (Creta și Santorini), „legate” printr-o călătorie pe mare cu un catamaran de lux, poate costa între 2.500 și 4.000 euro, în funcție de perioadă. Iar un city break pe Riviera franceză, cu trei nopți de cazare la hoteluri de 4 și 5 stele la Saint Tropez, Cannes sau Monaco pornește de la doar 600 euro și poate ajunge la 2.000 de euro, în funcție de perioadă și de hotel”, adaugă Anca Drugan. 

O destinație care se bucură de mult succes în rândul clienților Nordis Travel este pachetul de lux cu private jet și 8 nopți de cazare în resortul de 5 stele Amanzoe din Peninsula Peloponez.

Turiștii Nordis Travel pot călători cu un avion privat Cessna M2, alegând singuri ora decolării. După un zbor de o oră și jumătate, vor ateriza la Atena, unde vor fi întâmpinați de către personalul de handling, apoi se vor îmbarca pentru un zbor cu elicopterul model Augusta 109.

O jumătate de oră mai târziu, vor ateriza pe heliportul resortului Amanzoe și transferați cu buggy car către zona de recepție pentru întocmirea formalităților de check in. Prețul unei astfel de vacanțe este de aproximativ 16.000 de euro.

Despre Nordis Travel


Nordis Travel este o agenție de turism lansată recent de Nordis Group, grupul de firme cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux.

Grupul de firme este format din 7 entități: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture, Nordis Travel si Nordis Property Management.