Abia la finalul lunii iunie, apa mării va avea o temperatură bună pentru baie

Abia la finalul lunii iunie, apa mării va avea o temperatură bună pentru baie

Am intrat în prima lună de vară, au fost relaxate și restricțiile de pe litoral, dar vremea încă nu ne permite să facem baie în apa mării.

Pot face asta doar cei rezistenți la frig, pentru că temperatura apei este momentan foarte scăzută. Și, potrivit climatologului Roxana Bojariu, așa ar putea fi toată luna.

Prima zi în care temperatura apei Mării Negre probabil va fi confortabilă pentru a face baie va fi în a doua jumătate a lunii iunie.

„Avem fluctuații naturale peste care se suprapune semnalul încălzirii globale și atunci simțim efectul cumulat. Pe acest efect cumulat, cu fluctuații, poți să ai și episoade reci.

ADVERTISING

Ceea ce simțim noi acuma nu trebuie să vedem ca pe ceva global, din păcate. E tot un semn al perturbațiilor. Arctica se încălzește, aerul rece de acolo are șanse să facă probleme izolat în unele zone, deci există o reașezare continuă pe care natura încearcă să o realizeze, în condițiile în care omul o modifică”, a declarat climatologul la Digi24.

Când vine canicula

În ceea ce privește canicula, primele episoade ar putea apărea cel mai probabil în a doua parte a verii.

„Vor exista episoade de caniculă în timpul verii, dar probabilitatea cea mai mare este să fie în partea a doua a sezonului, august sau chiar septembrie putând avea astfel de evenimente meteorologice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Anul trecut am avut un val de căldură chiar la începutul lunii septembrie. Am avut atunci chiar egalări sau depășiri de recorduri pentru zilele respective din șirul de observații.

Există și un semnal că vara va fi mai degrabă secetoasă decât nu, dar este vorba de o exprimare probabilistă și scorurile la precipitații când faci estimări pe sezon sunt mult mai mici chiar și decât cea pentru temperatură, care oricum sunt mici – 60%”, a explicat Roxana Bojariu.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇