Verdictul lui Ion Crăciunescu după arbitrajul controversat de la U Craiova 1948 - FCSB

Verdictul lui Ion Crăciunescu după arbitrajul controversat de la U Craiova 1948 - FCSB

Fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu a analizat cea mai controversată fază de la meciul dintre U Craiova 1948 și FCSB.

După meciul de la Târgu Jiu au existat voci care au susținut că golul prin care FCSB a deschis scorul, marcat de Miculescu, ar fi trebuit anulat, deoarece Denis Haruț se afla în poziție de ofsaid în momentul șutului.

O fază similară s-a petrecut vineri, când golul marcat de Sepsi contra Rapidului a fost anulat.

Totuși, Ion Crăciunescu spune că FCSB nu a fost avantajată la această fază. Dimpotrivă, el susține că Rapid a fost avantajată prin anularea golului lui Sepsi.

ADVERTISING

"În regulament, sunt niște lucruri foarte clare. Dacă treci la interpretare, lucrurile se mai complică. Dacă jucătorul care se află în poziție de ofsaid joacă mingea, atunci se sancționează în mod clar. Sau jucătorul aflat în poziție de ofsaid poate să influențeze un adversar… inclusiv să fie în fața portarului și să-l deruteze.

Mi se pare o fază în care jucătorul în roșu se află în poziție de ofsaid (n.r. - Denis Haruț), dar portarul vede mingea foarte bine. Nici jucătorul nu face nicio mișcare. Golul e valabil.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu știu de ce a fost judecată diferit faza din Giulești, pentru că e același lucru. Cine spune că nu vede mingea portarul? E un grup de jucători, dar în momentul în care șutează ce treabă are? Portarul vede mingea. Nu mă interesează ce spun cei din camera VAR! Atacantul (n.r. - Safranko) trece cu capul prin fața portarului abia după ce mingea a plecat.

Ar fi fost sancționat ofsaid la această fază dacă jucătorul în verde se dădea la o parte și lăsa mingea să treacă pe lângă el. Dacă îl încurca pe portar… dar așa? Pentru ce să fie ofsaid?", a spus Ion Crăciunescu, la emisiunea Fotbal Club de la DigiSport.

ADVERTISING

Amintim că FCSB a învins-o în deplasare pe U Craiova 1948, scor 3-1. Golurile roș-albaștrilor au fost marcate de David Miculescu, Florinel Coman și Malcom Edjouma. Pentru olteni a punctat Sidibe.

Etapa următoare, U Craiova 1948 merge în deplasare la Sepsi, iar FCSB va întâlni Dinamo.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!