Variantele Simonei Halep pentru reducerea sancțiunii: Suspendarea pe care o va primi dacă va încheia un acord de recunoaștere

Variantele Simonei Halep pentru reducerea sancțiunii: Suspendarea pe care o va primi dacă va încheia un acord de recunoaștere

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj cu roxadustat la US Open, iar acum are la dispoziție 20 de zile pentru a contesta actul de acuzare.

Paul Ciucur, unul din cei doi români de la „Sport Resolutions”, entitate globală de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, prezintă variantele pe care le are tenismena română în acest moment.

Conform acestuia, dacă nu va contesta actul de acuzare, Simona va primi o suspendare de trei ani!

"Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani”, a declarat Paul Ciucur, potrivit ProSport.

ADVERTISING

"Ar fi două variante: reducerea sancțiunii sau minimizarea pagubelor, reducerea pe cât posibil în funcție de anumiți pași, după cum spuneam, o eventuală recunoaștere. Fie marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată", a adăugat acesta.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat luna trecută că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!