Svitolina și Azarenka au făcut un meci de poveste la Wimbledon. Iga Swiatek supraviețuiește după două mingi de meci salvate

Svitolina și Azarenka au făcut un meci de poveste la Wimbledon. Iga Swiatek supraviețuiește după două mingi de meci salvate

Elina Svitolina și Vika Azarenka au oferit un meci de poveste la Wimbledon, în optimile de finală, în timp ce Iga Swiatek a trebuit să salveze două mingi de meci pentru a rămâne în cursă la All England Club, o cursă și pentru apărarea locului 1 mondial WTA.

Iga Swiatek a fost extrem de aproape de o eliminare prematură la Wimbledon, ea salvând două mingi de meci ale Belindei Bencici, campioana olimpică en-titre, favorita 14 la Londra. A fost 7-6, 6-7, 3-6, după trei ore și trei minute de tenis de o mare spectaculozitate, cu multe momente pe muchie de cuțit, pline de tensiune psihologică.

ADVERTISING

Swiatek a supraviețuit incredibil la scorul de 6-7, 5-6, când la scorul de 15-40 a reacționat exact așa cum trebuie, ca o mare campioană ce este, salvând jocul și împingând partida într-un tiebreak pe care l-a câștigat lejer.

În sferturile de finală, Iga va da peste minunata Elina Svitolina, cea care a rezistat eroic asalturilor Viktoriei Azarenka, cea pe care până la urmă a învins-o azi pentru prima dată în carieră, după 5 eșecuri consecutive.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După 2 ore și 49 de minute, Svitolina s-a impus cu 2-6, 6-4, 7-6, 11-9 după un maxi-tiebreak de vis, terminat în uralele și ovațiile miilor de fani veniți pe terenul 1 de la Wimbledon, pentru a vedea o victorie a fostei câștigătoare de Turneu al Campioanelor, ajunsă aici la WB în postura de wild-card, primul wild-card care face sfert de finală din 2011 încoace, de la Sabine Lisicki.

Știm așadar două sferturi de finală de pe tabloul fetelor, Pegula - Vondrousova și Svitolina (76 WTA acum) - Swiatek. La băieți cunoaștem doar un meci din această fază, Sinner - Safiulin, iar Rublev așteaptă pe învingătorul dintre Djokovici și Hurkacz.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!