Simona Halep dorește să ajungă pe urmele Nadiei Comăneci cu o medalie la Tokyo: "A fost mereu un mit pentru România"

Simona Halep dorește să ajungă pe urmele Nadiei Comăneci cu o medalie la Tokyo: "A fost mereu un mit pentru România"

Simona Halep a vorbit la Madrid despre planurile pe care le are în ceea ce privește obținerea unei medalii olimpice la Tokyo, acolo unde ar vrea să îi calce pe urme marii gimnaste Nadia Comăneci.

Românca de 29 de ani născută la Constanța, locul 3 mondial WTA, visează să câștige o medalie la JO în această vară și speră să îi calce pe urme Nadiei, multipla medaliată olimpică, de care a fost întrebată într-un interviu pe care l-a acordat celor de la Gazzetta dello Sport:

"În mod cert, e obiectivul principal pentru acest sezon. Ţin mult să aduc o medalie României. Nadia e o prietenă foarte bună şi când poate vine la turneele mele. A fost în tribună ca să mă vadă când am câştigat Roland Garros.

ADVERTISING

Simona Halep vine cu o veste excelentă de la Madrid, înainte de meciul din turul II

Ea a fost mereu un mit pentru România şi pentru noi toţi, care face sport, iar eu vreau să-i urmez exemplul. Ceea ce a obţinut în carieră e extraordinar. Inspiră chiar şi azi copiii din România", puncta mândră Simona Halep, cea care va evolua chiar duminică da Paște în partida cu Saisai Zhang, LIVE pe SpotMedia.ro după ora 17.

Jurnaliștii italieni au ținut să o întrebe pe sportiva noastră și despre relația foarte specială pe care o are și cu antrenorul său Darren Cahill, cel alături de care Halep a bifat primul său trofeu de Mare Șlem, la Roland Garros, acum 3 ani: "Da, e adevărat. Ne înţelegem bine. Vorbim foarte mult, şi în afara problemelor tehnice. Eu tind să fiu mai mult o persoană pesimistă, mă enervez şi mă descurajez foarte uşor. Dar el reuşeşte mereu să îmi spună vorbele potrivite. Apoi, acum e ostaticul meu, pentru că nu poate să se întoarcă în Australia, din cauza pandemiei", spunea răzând Simona.

Simona Halep vs. Kiki Bertens | 2019 Madrid Open Final | WTA Highlights

Ultima dată când a evoluat la Madrid, în 2019, Halep a pierdut în două seturi finala cu Kiki Bertens, scor 4-6, 4-6. Simona este aici la Caja Magica dublă campioană, în 2016 și 2017, după finale cu Kiki Mladenovici și Dominika Cibulkova.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Un mare jucător al Barcelonei, amintiri despre finala cu Steaua din 1986 la 35 de ani de la Sevilla: ”Ar fi trebuit să fie o victorie istorică”

Ion Țiriac explică de ce costurile de organizare ale turneului de la Madrid sunt mult mai mari în 2021

Olanda amână relaxarea restricțiilor

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!