Un mare jucător al Barcelonei, amintiri despre finala cu Steaua din 1986 la 35 de ani de la Sevilla: ”Ar fi trebuit să fie o victorie istorică”

Un mare jucător al Barcelonei, amintiri despre finala cu Steaua din 1986 la 35 de ani de la Sevilla: ”Ar fi trebuit să fie o victorie istorică”

La aproape 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua în marea finală cu Barcelona de la Sevilla, aniversare care va avea loc pe 7 mai, săptămâna viitoare, unul dintre eroii nopții andaluze a rememorat întâmplările acelei finale.

Vorbim de scoțianul Steve Archibald, jucător la Barcelona atunci în 1986, care a povestit cotidianului The Guardian care este cel mai mare regret al său cu privire la acea finală.

Steaua București era prima echipă din estul Europei care triumfa în CCE, după 2-0 la penaltiuri cu Barcelona, goluri Balint și Lăcătuș, plus patru lovituri de departajare la rând apărate de Duckadam.

ADVERTISING

”Sevilla e cel mai mare regret al meu. Ar fi trebuit să fie o victorie istorică, prima, dar a fost o traumă. Nu-ți poți imagina cum te arde stomacul după ce pierzi o asemenea finală. Sentimentul rămâne în fiecare dintre noi. Și nu a fost fiindcă ne-am fi pierdut concentrarea”, povestea pentru ziarul englez mai sus citat Archibald.

Jucătorul scoțian de fotbal are un palmares extraordinar în cariera sa. A câștigat titlul cu Aberdeen, Cupa și Supercupa Angliei, plus Cupa UEFA cu Tottenham Hotspur, iar la 28 de ani era cumpărat de Barca, care tocmai îl vânduse pe Maradona lui Napoli.

1985-86 UCL Penalty Shoot-out Steaua-Barcelona.mp4

El a cucerit și un titlu cu Barcelona, dar mai spune că nu a avut cum să îl înlocuiască vreodată pe marele Diego: ”Era imposibil să-l înlocuiesc. Știam că Maradona e un personaj uriaș. Nu poți spera să fii la fel, așa că trebuie să faci ce faci tu. Mă tot numeau înlocuitorul lui Maradona, dar am spus mereu: ’Eu nu sunt înlocuitorul nimănui!’”, a mai spus Archibald.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Simona Halep vine cu o veste excelentă de la Madrid, înainte de meciul din turul II

Decizia privind relaxarea restricțiilor în București va fi luată duminică. Restaurantele și sălile de spectacol s-ar putea redeschide de luni

Rapid București, cu un pas mai aproape de promovare, după o nouă victorie în play-off-ul Ligii 2

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!