Sabrina Ionescu a debutat în WNBA

Sabrina Ionescu a debutat în WNBA

Baschetbalista româncă Sabrina Ionescu a debutat în acest week-end în cel mai puternic campionat de baschet al lumii, WNBA, corespondentul feminin al celor de la NBA.

Jucătoarea de la New York Liberty a reușit 12 puncte în primul său joc la acest nivel uriaș, dar din păcate, partida s-a încheiat cu o înfrângere pentru formația sa, scor 71-87 cu Seattle Storm.

A fost prima etapă de WNBA de la revenirea de după pandemia de coronavirus. Sabrina Ionescu a urcat un nivel și de la o carieră universitară foarte bună, a ajuns în baschetul profesionist.

ADVERTISING

Liberty a evoluat însă în fața unei trupe puternice, cu trei titluri în palmares, ultimul cucerit chiar acum doi ani. Sabrina Ionescu a fost o piesă de bază în angrenajul lui Walt Hopkins, antrenorul celor de la New York.

Sabrina Ionescu Scores 12 PTS In 2020 WNBA Debut

Ea a evoluat circa 34 de minute și a fost a doua cea mai bună marcatoare a echipei, după Layshia Calderon cu 20 de puncte. Pe lângă cele 12 puncte, ea a mai bifat și șase recuperări și patru asissturi.

Sabrina Ionescu are 22 de ani, are dublă cetățenie, română și americană, fiind născută în SUA, în Walnut Creek. A debutat la Universitatea din Oregon și de acolo a și fost aleasă în baschetul mare de NY.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇