România, start ofensiv în partida cu Cipru din Nations League. Cum arată echipa probabilă pregătită de Mircea Lucescu

România, start ofensiv în partida cu Cipru din Nations League. Cum arată echipa probabilă pregătită de Mircea Lucescu

România va juca azi de la 21,45 un meci foarte important în Liga Națiunilor, a treia etapă din această nouă aventură a echipei naționale, care este de scurt timp antrenată de Mircea Lucescu, întors pe banca primei reprezentative după 38 de ani.

După două victorii clare la start, România merge în a doua deplasare din grupa 2, la Larnaca, într-un meci care ne poate consolida poziția de lideri. Ciprioții vin după o înfrângere drastică, 0-4 cu Kosovo, pe teren propriu, iar în toată istoria întâlnirilor cu România, ei s-au impus o singură dată, într-un meci amical, un 3-2 pe 6 februarie 2000.

ADVERTISING

Cipru are un nou selecționer după demiterea gruzinului Ketsbaia, e vorba de Sofronios Avgousti (47 de ani).

Mircea Lucescu pare că s-ar fi hotărât la o formulă clară de start, cu Florin Niță titular în poartă, în locul ezitantului Târnovanu, din partida cu Lituania spunem, iar ca extremă stânga Il Luce l-ar prefera în primul 11 pe Florinel Coman, scrie Gazeta Sporturilor.

Dar iată cum ar putea să arate primul 11 din partida de la Larnaca, într-o formulă de tip 4-1-4-1: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, Stanciu, R. Marin, F. Coman - Drăguș.

ADVERTISING

Lucescu a mai întâlnit Ciprul ca selecționer al României, se întâmpla chiar la startul campaniei superbe de calificare pentru EURO 1984, când țara noastră se impunea la Hunedoara cu 3-1. În retur, ne-am impus greu, la Limassol, cu 1-0, pe 12 noiembrie 1983, victoria fiind adusă de Ladislau Boloni.

Meciul dintre Cipru și România va avea loc sâmbătă seara de la 21,45, LIVE pe SpotMedia.ro.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!