Mircea Lucescu, replică tăioasă în scandalul neconvocării lui Daniel Bîrligea de la FCSB: „Nu am nicio garanție dacă fac asta”

Mircea Lucescu, replică tăioasă în scandalul neconvocării lui Daniel Bîrligea de la FCSB: „Nu am nicio garanție dacă fac asta”

La conferința de presă premergătoare partidei de sâmbătă seara dintre Cipru și România, din a treia etapă de Nations League, Mircea Lucescu a dat cărțile pe față în ceea ce privește neconvocarea lui Daniel Bîrligea la echipa națională.

Starul lui FCSB s-a integrat deja foarte bine la echipa lui Gigi Becali, marcând deja 3 goluri în 5 partide bifate la echipa campioană a României.

Reputatul tehnician român de 79 de ani a fost întrebat despre Bîrligea, despre faptul că el nu este în lot pentru dubla cu Cipru și Lituania și despre înțepăturile primite din partea patronului de la FCSB pe această temă. Totuși, selecționerul a surprins la conferință când a anunțat că nu îl poate convoca pe Bîrligea doar pentru că a fost transferat de la CFR la FCSB, „o echipă mai mare”, după spusele selecționerului: „Nu are rost să discutăm despre lucrul ăsta. Nu putem să aducem un jucător la națională doar pentru că s-a transferat la o echipă mai mare. Îl așteptăm să vină. L-am văzut, e cunoscut. Jucătorii români sunt la fel de buni pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISING

L-am urmărit cu foarte mare atenție, îmi place, doar că trebuie să demonstreze că este mai bun decât cei care sunt aici. Venirea lui ar însemna să nu chem un alt jucător care a dat satisfacție la echipa națională. A marcat goluri, e adevărat. La Salonic a marcat, apoi nu am mai văzut nimic pentru că Steaua s-a apărat după. Nu a mai trecut mijlocul terenului. Are campionatul acum, în care trebuie să demonstreze. Sunt convins că Steaua poate merge mai departe, iar dacă va merge sunt convins că alți jucători vor putea ajunge la echipa națională. Eu nu sunt adeptul schimbării permanente pentru că nu ai nicio garanție că poți obține performanță”, a spus Mircea Lucescu, la conferința de presă în fața jurnaliștilor prezenți.

ADVERTISING

România e lideră după două etape în grupa 2 din Liga C a Nations League, după victorii cu Kosovo, 3-0 și cu Lituania, 3-1. Meciul cu Cipru are loc de la 21,45 la Larnaca și va fi LIVE pe SpotMedia.ro.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!