Reacție radicală a antrenorului lui Novak Djokovici după descalificarea de la US Open: Nu aveau voie să facă asta

Goran Ivanisevici, legendarul jucător de tenis croat, în prezent antrenor al lui Novak Djokovici, lider mondial ATP, a comentat și el descalificarea sârbului de la US Open.

Liderul mondial a fost eroul negativ al acestui turneu de Mare Șlem de la Flushing Meadows, după ce a lovit un arbitru de linie în timpul meciului jucat cu ibericul Pablo Carreno Busta. Arbitra s-a prăbușit pe teren, acuzând dificultăți în respirație. Supervizorul ATP a hotărât să îl descalifice pe sârb pentru acest gest nefericit.

ADVERTISING

Novak Djokovici a fost descalificat de la US Open, după un gest nesportiv

Într-un interviu pentru televiziunea SportKlub, Ivanisevici s-a declarat supărat pentru această decizie a arbitrilor: "Regulile sunt așa cum sunt în tenis, ori că ești avertizat sau descalificat, dar nu cred că aveau voie să facă asta, e un gest prea..mult..după mine. Nu sunt obiectiv, desigur, dar nu cred că ar fi trebuit descalificat. Da, pedepsește-l, ia-i un game, Carreno trebuia să câștige primul set, dar nu trebuia ca Novak să fie descalificat în acel moment. Știu că nu mulți sunt de acord cu mine, știu că mulți sunt convinși că a meritat asta, dar nu sunt de acord. Novak nu a putut privi imaginile de după, a fost în propriul lui film când am ajuns acasă, apoi am discutat puțin despre situație, nu i-a fost deloc ușor. Nu-i va fi ușor, este un șoc uriaș. Era principalul favorit, juca atât de bine și sunt sigur că putea să obțină calificarea mai departe", puncta croatul pentru televiziunea mai sus citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Nu vreau să vorbesc despre ce ar fi pățit sau nu ar fi pățit Federer sau Nadal în această situație, acum e tardiv și ar fi un non-sens să mai discutăm. I s-a întâmplat lui Novak și acum totul s-a terminat, acum trebuie să privim înainte. Spun încă o dată, cred că poate câștiga Roland Garros acum, condițiile i se potrivesc, dar trebuie să depășească acest moment greu. Știu că e capabil de asta și știu că o va face".

Continuarea declarației lui Ivanisevici, fostul campion de la Wimbledon, pentru SportKlub, televiziune din Serbia.
ADVERTISING

Djokovici s-a deplasat deja la Roma, unde va începe turneul începând cu 14 septembrie, un turneu Masters de 1000 de puncte ATP. Primul antrenament la Foro Italico a fost deja efectuat vineri, iar Ivanisevici este acolo cu Djokovici și cu celălalt antrenor al sârbului, slovacul Marian Vajda.

La Roma, pe tabloul feminin, Simona Halep e favorita numărul 1 și are prima șansă la triumf în capitala Italiei, acolo unde a mai bifat în trecut două finale, ambele pierdute la Elina Svitolina, din Ucraina.

D.A.

Iată și alte știri legate de incidentul provocat de Djokovici la New York:

Reacția lui Novak Djokovici după ce a fost descalificat de la US Open. Amenda uriașă pe care o va plăti

Novak Djokovic disqualified from US Open | 9News Australia

Ilie Năstase cere anularea US Open după incidentul în care a fost implicat Novak Djokovici


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!