Novak Djokovici a fost descalificat de la US Open, după un gest nesportiv

Novak Djokovici a fost descalificat de la US Open, după un gest nesportiv

Liderul mondial ATP Novak Djokovici a fost descalificat în timpul partidei în care evolua în optimile de finală de la US Open cu spaniolul Pablo Carreno Busta, după ce a comis un gest nesportiv față de un arbitru de linie.

În timpul primului set, la scorul de 6-5 pentru Busta, imediat după ce ibericul a făcut un break, Djokovici a scos mingea neutilizată din buzunarul șorțului și a trimis cu aceasta înspre prelată dar mingea a lovit-o în piept pe una dintre arbitrele de tușă.

Aceasta s-a prăbușit și a avut pentru câteva momente probleme cu respirația. Lucrurile s-au calmat, dar au urmat minute în șir de parlamentări cu arbitrii, dar și cu supervizorul ATP care a coborât pe teren pentru a lămuri situația.

ADVERTISING

Favorita cu numărul 8 este eliminată și ea de la US Open după un thriller de circa trei ore

Decizia finală a fost descalificarea sârbului, așa cum scrie de fapt și în regulament, la orice lovire, intenționată sau nu a vreunui arbitru de către un jucător pe orice teren de tenis.

O situație asemănătoare a avut loc acum câțiva ani în finala turneului de la Queen's, din Londra, pe iarbă, când David Nalbandian a fost descalificat după ce a lovit într-o criză de nervi cu racheta un arbitru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
David Nalbandian kicks Linesman in Queens Final - What a Shame!

Djokovici era principalul favorit de la Flushing Meadows, de departe favoritul tuturor să câștige un nou titlu la New York.

Un tenismen spune că a fost declarat "persona non grata" de Novak Djokovici

Nole a acceptat cu greu decizia luată de arbitri și supervizor, deși s-a văzut când a spus clar că este pentru prima dată când lovește, și clar fără să vrea, un arbitru, pe terenul de tenis. Novak Djokovici era neînvins în acest an calendaristic 2020.

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!