Reacția organizatorilor de Grand Slam-uri după retragerea lui Naomi Osaka de la Roland Garros

Reacția organizatorilor de Grand Slam-uri după retragerea lui Naomi Osaka de la Roland Garros

După ce inițial au amenințat-o cu excluderea, organizatorii turneelor de Grand Slam și-au schimbat tonul pe fondul retragerii lui Naomi Osaka de la Roland Garros.

Tenismena niponă a părăsit Roland Garros pe motiv că nu vrea să discute cu presa, fiind în depresie din cauza întrebărilor adresate de jurnaliști după înfrângeri.

Osaka a subliniat că trebuie ținut de sănătatea mintală a jucătorilor și nu s-a prezentat la conferința de presă de după meciul cu Patricia Țig, fiind amendată cu 15 mii de dolari și amenințată cu excluderea.

ADVERTISING

După ce a hotărât să se retragă, organizatorii turneelor de Grand Slam și-au schimbat tonul.

"Din partea turneelor de Grand Slam, ne dorim să-i oferim lui Naomi Osaka ajutorul și susținerea noastră în orice fel posibil cât timp stă departe de teren. Este o sportivă excepțională și abia așteptăm revenirea ei când consideră că este necesar.

Sănătatea mintală este o problemă aparte, care merită cea mai mare atenție a noastră. O felicităm pe Naomi pentru că ne-a împărtășit presiunile și anxietățile pe care le simte și suntem empatici cu lucrurile pe care lot întâmpină jucătorii de tenis", se arată în comunicatul comun al organizatorilor turneelor de Grand Slam.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lumea tenisului a sprijinit-o pe Naomi Osaka după această decizie, desi inițial nipona a fost criticată pentru că nu se prezintă la conferințele de presă.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!