Reacția lui Edinson Cavani după ce a fost suspendat pentru rasism

Reacția lui Edinson Cavani după ce a fost suspendat pentru rasism

Edinson Cavani, atacantul uruguayan al lui Manchester United, a anunţat că acceptă suspendarea de trei meciuri dictată joi de Federaţia engleză de fotbal (FA) pentru mesajul considerat rasist pe care l-a publicat pe Instagram la sfârşitul lui noiembrie, însă a negat că a avut intenţii rasiste, transmite AFP.

„Accept sancţiunile disciplinare, ştiind că sunt străin de normele limbii engleze, dar nu împărtăşesc punctul de vedere” al FA, a scris Cavani pe Twitter.

"Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva exprimându-mi afecţiunea pentru un prieten, asta n-a fost deloc intenţia mea", a adăugat fostul fotbalist al lui Paris Saint-Germain.

ADVERTISING

"Sunt împăcat cu mine însumi, fiindcă ştiu că mi-am exprimat întotdeauna afecţiunea potrivit culturii mele şi felului în care trăiesc", a spus el.

Ca răspuns la un mesaj de felicitări ce i-a fost adresat de un prieten după ce a marcat două goluri în victoria reuşită de Manchester United la Southampton (3-2) pe 29 noiembrie, Cavani a scris "Gracias negrito" ("mulţumesc, negrişorule").

După ce a şters mesajul, Cavani şi-a cerut scuze, iar United l-a apărat, explicând că atacantul a folosit cu intenţii prietenoase acel cuvânt, ce are o conotaţie diferită în America de Sud.

ADVERTISING

Aceste explicaţii nu au fost suficiente pentru ca jucătorul să evite o suspendare, o amendă de 100.000 de lire sterline şi obligaţia de a urma un curs de conştientizare.

Din cauza suspendării, Cavani nu va putea juca în meciul de campionat de vineri cu Aston Villa, în semifinala Cupei Ligii engleze împotriva lui Manchester City şi în partida cu Watford din turul 3 al Cupei Angliei.

Citește și:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇