Războiul din Ucraina produce o împăcare istorică în fotbal

Războiul din Ucraina produce o împăcare istorică în fotbal

Dinamo Kiev și Șahtior Donețk au lăsat în urmă disputele din ultimele decenii și sunt gata să facă un pact istoric.

Jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk ar putea evolua în aceeași echipă în perioada următoare, conform unui anunț făcut de patronul formației lui Mircea Lucescu, Igor Surkis.

"Suntem fericiți să îi invităm pe Pyatov, Stepanenko, Kryvtsov și pe alții la antrenamentele noastre și la meciuri. Trebuie să arătam că suntem uniți din Vest până în Est, de la Kiev până în Donbass. Dinamo condamnă ferm agresiunea, iar eu blestem ziua în care invadatorii ruși au pus piciorul pe pământul nostru. Trebuie să facem totul pentru a salva cluburile noastre, campionatul, fotbalul", a spus Igor Surkis pentru Football24.

ADVERTISING

Dinamo Kiev a ajuns în România și se va pregăti în următoarea perioadă aici, urmând să dispute și un meci amical cu FCSB.

Surkis a mai menționat că FCSB și Legia Varșovia au fost primele cluburi care s-au alăturat demersului lui DInamo Kiev, iar apoi AC Milan, PSG și FC Barcelona s-au alăturat și ele.

Ucrainenii vor disputa mai multe meciuri amicale care vor transmite și un mesaj internațional pentru oprirea războiului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!