Radu Voina, atac dur la actuala generație din handbal: ”Echipa națională nu mai există. Nu putem trăi doar prin Neagu”

Radu Voina, atac dur la actuala generație din handbal: ”Echipa națională nu mai există. Nu putem trăi doar prin Neagu”

Radu Voina, fost mare jucător de handbal și fost selecționer al naționalei de handbal feminin, și-a spus și el părerea în legătură cu ratarea calificării României la JO 2021 de la Tokyo.

România a învins Muntenegru cu 28-25, în ultimul meci din turneul preolimpic, dar avea nevoie de o victorie la 5 goluri diferență pentru o calificare în Asia.

România ratează dramatic calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deși a învins Muntenegru

Voina a spus că româncele trebuiau să își demonstreze cu adevărat valoarea în această partidă și că nu s-a pus sub nicio formă ideea unui aranjament pentru ca ambele să meargă mai departe, așa cum ar fi susținut înainte de joc Norvegia.

ADVERTISING

Norvegiencele acuză o posibilă înțelegere între România și Muntenegru înainte de meciul decisiv pentru calificarea la Olimpiadă

“Am pierdut această calificare, deci singura speranță a noastră mai erau fetele care să țină steagul sus. Uite că și ele au ratat calificarea la Jocurile Olimpice și handbalul românesc este pe un drum minunat. Nu știu dacă se putea face mai mult. Specialiștii ne creditau cu șansa a treia. Din declarațiile fetelor am avut speranțe, pentru că sunt singurele care mai vorbesc. Federația nu are declarații, nu are reacții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asta cu aranjamentul la România – Muntenegru, numai noi vedem conspirații și aranjamente. Dacă ești sportiv și te respecți intri să câștigi. Dar noi ne ocupăm foarte mul și de chestia asta și vedem aranjamente unde nu sunt. Ce să urmeze acum? Ne uităm de acasă la Jocurile Olimpice de acasă, dacă s-or ține. Comitetul Olimpic Român care este același lucru cu FRH face niște economii, sunt costuri serioase. Vorbim de o deplasare a unei echipe până la Tokyo“, a declarat Voina într-o intervenție pentru cotidianul Fanatik.

Highlights | Romania vs Norway | Preliminary Round | Women's EHF EURO 2020

România a participat ultima dată la JO în 2016 atunci când se califica după un turneu preolimpic la braț cu Muntenegru chiar, în dauna Danemarcei.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Selecționerul Adrian Vasile și-a găsit cu greu cuvintele după ratarea calificării la Jocurile Olimpice

Ștefan Radu a intrat în istoria lui Lazio Roma și a egalat recordul marelui Favalli

Noi precizări despre apariția de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca: Nu e exclusă asocierea cu cazuri rare

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇