Presa elvețiană vorbește despre demiterea lui Murat Yakin, înainte de meciul cu România din preliminariile EURO 2024

Presa elvețiană vorbește despre demiterea lui Murat Yakin, înainte de meciul cu România din preliminariile EURO 2024

Naționala Elveției stă mai degrabă pe un butoi cu pulbere înainte de finalul acestor preliminarii pentru EURO 2024, chiar dacă gruparea helvetă tocmai s-a calificat și ea matematic sâmbătă la turneul final.

Marți seara, meciul dintre România și Elveția va decide cine va câștiga grupa și astfel cine își va ușura și traseul de la EURO, având în vedere că locul 1 în preliminarii asigură o urnă superioară la tragerea la sorți.

Scaunul lui Murat Yakin se clatină serios în aceste momente, după multiplele conflicte pe care le-a avut în vestiar cu jucătorii săi, dar și după rezultatele neconvingătoare din preliminarii: “Egalul este interzis! Iată de ce este important pentru EURO 2024 ca Elveția să învingă România. Meciul cu România nu se joacă doar pentru prestigiu. Rezultatul va avea un impact direct asupra tragerii la sorți pentru Campionatul European. Dacă va câștiga grupa, Elveția ar fi în urna a doua, având în vedere că nu are suficiente puncte pentru a fi în prima. În cazul în care ne vom califica la EURO de pe locul 2, există riscul să fim în urna a 4-a, astfel că putem avea adversare de top în faza grupelor. Spre exemplu, ar fi posibilă o grupă cu Anglia, Danemarca și Olanda.

ADVERTISING

Nicio altă echipă nu a înregistrat mai multe remize în preliminariile Campionatului European, 5 din 9 meciuri. Doar adversara noastră din grupă, România, și micuța Moldova, sunt aproape, cu 4 egaluri. Iar Lucien Favre şi Alain Geiger, doi antrenori elveţieni foarte experimentaţi, sunt în prezent fără echipă. Un angajament față de echipa națională ar fi cu siguranță un pas interesant în carieră pentru amândoi”, au scris pe larg jurnaliștii de la nau.ch.

Elveția are 17 puncte și este neînvinsă și ea în această grupă preliminară. Este obligată însă să câștige pe Arena Națională pentru a termina pe locul 1 în grupă. Meciul va fi LIVE mâine de la 21,45, pe SpotMedia.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!