Naționala Spaniei și Barcelona pierd un jucător exponențial. Accidentare extrem de gravă pentru Gavi

Naționala Spaniei și Barcelona pierd un jucător exponențial. Accidentare extrem de gravă pentru Gavi

Unul dintre cei mai importanți jucători de la Barcelona și al naționalei Spaniei, tânărul de 19 ani Gavi a suferit o gravă accidentare în timpul partidei de duminică seara cu Georgia, din preliminariile EURO 2024.

Spania a învins ușor cu 3-1, dar victoria, și totodată cucerirea primului loc în grupă, au fost tare umbrite de accidentarea lui Gavi, un titular incontestabil la Barcelona, și nu de ieri, de azi.

Conform primului diagnostic medical, Gavi a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept. Va lipsi minimum 6-8 luni, astfel că va rata chiar și EURO, o lovitură deci și pentru echipa sa de club, dar și pentru Spania.

ADVERTISING

Accidentarea a venit după contactul dintre Gavi și Luka Lochoshvili, fundașul georgian care l-a lovit direct în genunchiul drept, în minutul 21 al partidei.

Conducerea Barcelonei este furioasă pe selecționerul de La Fuente, acuzându-l pe acesta că l-a folosit fără nicio logică pe Gavi, într-un meci fără miză: „L-a forțat inutil, într-un meci cu totul lipsit de importanță, și i-a precipitat accidentarea”, scrie ziarul AS.

O altă posibilă explicație pentru accidentarea lui Gavi poate fi și numărul extrem de mare de meciuri în care tânărul mijlocaș a fost folosit în ultimii ani. Mai concret, el are 140 de partide disputate în ultimii 2 ani și jumătate, atât pentru Barca, cât și pentru Spania!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!