Podium francez la Campionatul Mondial de Cross Triathlon. Un român a fost cel mai bun la proba de înot

Podium francez la Campionatul Mondial de Cross Triathlon. Un român a fost cel mai bun la proba de înot

Francezul Arthur Serrieres (27 ani) a câștigat al doilea titlu mondial consecutiv la proba de Cross Triathlon, în cadrul unei competiții ce a avut loc ieri, 8 iunie, la Târgu Mureș, ca parte a Campionatului Mondial Multisport.

220608-targu-mures-crosstriathlon-elite-web-msj-08
Arthur Serrieres

Podiumul a fost completat tot de francezi, prin frații Felix Forissier (locul 2) și Arthur Forissier (locul 3). Portughezul François Vie (locul 7 la nivel general) a câștigat prima poziție în clasamentul U23.

Sportivii au avut de înotat 1.000 de metri, de pedalat pe teren offroad 26,2 km și de alergat 7 km.

ADVERTISING

Românul Alexandru Ion (24 ani, sportiv la Unstoppable Sport Club) a fost cel mai bun la proba de înot, reușind să iasă primul din apă după 12min38s, însă nu a putut ține ritmul impus de urmăritori la proba de ciclism. În cele din urmă, Alexandru Ion s-a clasat pe locul 26 din 32 de participanți.

România i-a mai avut în cursă pe Szabolcs Kovacs (locul 22), Mihail Chindriș (locul 29) și Alexandru Jianu (locul 32).

220608-targu-mures-crosstriathlon-elite-web-msj-04
Szabolcs Kovacs la proba de ciclism

La feminin, titlul mondial a fost câștigat de către italianca Sandra Mairhofer, care a fost urmată de către conaționala sa Marta Menditto. Bronzul a fost luat de sportiva franceză Solenne Billouin. România a avut-o în cursă pe Ágnes Tuzson, care a trecut linia de finish pe locul 15 dintr-un total de 17 participante.

220608-targu-mures-crosstriathlon-elite-web-msj-08
Sandra Mairhofer

Mondialele au avut loc și la nivel de juniori, însă probleme au fost mai scurte: 500 metri înot, 10,6 km ciclism și 3,6 km alergare.

ADVERTISING

Titlul mondial la masculin fost câștigat de către italianul Ruslan Farci, iar podiumul a fost completat tot de către italieni, Niccolo Sancisi (locul 2) și Lukas Lanzinger (locul 3). Cel mai bine clasat român a fost Horea Darius Rusu, locul 5 la nivel general, din 13 participanți. România i-a mai avut în cursă pe Ovidiu Marian Pop (locul 7), Eduard Albert (locul 12) și Luca Olaru (locul 13).

La feminin, competiția a fost câștigată de către britanica Isla Hedley, care a fost urmată de italianca Chiara Porta, respectiv austriaca Katja Krenn. Românca Anna Maria Besenyei s-a clasat pe locul 5 din 10 participante. În cursă au mai fost și Ana Petrea (locul 8) și Alexia Ioniță (locul 10).

ADVERTISING

România a obținut o medalie de aur la paratriatlon, prin Robert Tamirjan, care s-a impus în fața austriacului Martin Falch și a maghiarului Gábor Czene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇