România este gazda triatlonului mondial timp de șapte zile

România este gazda triatlonului mondial timp de șapte zile
O parte din delegația de sportivi a României care va participa la Campionatul Mondial de Multisport de la Târgu Mureș.

Peste 1.500 de participanți din 41 de țări participă în perioada 5-12 iunie la Campionatul Mondial Multisport organizat de către Federația Română de Triatlon la Târgu Mureș.

Competițiile la care se întrec cei mai buni din lume, printre care și reprezentanți ai României, au următorul program: Campionatul Mondial de Cross Duatlon (a avut loc ieri), Campionatul Mondial de Cross Triatlon (8 iunie), Campionatul Mondial de Duatlon Standard (10 iunie), Campionatul Mondial de Duatlon Sprint (12 iunie).

Campionatul Mondial de Cross Duatlon a fost câștigat de către belgianul Thibaut DeSmet, care a fost urmat de către conaționalul său Sebastien Carabin. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat italianul Alessandro Saravalle.

ADVERTISING

Sportivii au avut de alergat 6,5 km, după care au pedalat pe un traseu offroad pe distanța de 23,2 km și au încheiat concursul cu încă o probă de alergare pe lugimea de 3,5 km.

România a fost reprezentată prin Bogdan Damian și Szabolcs Kovacs, care s-au clasat pe locurile 4, respectiv 11 dintr-un total de 18 participanți. În competiție a mai fost Andrei Vrabii, reprezentantul Republicii Moldova, care s-a clasat pe locul 17.

La feminin a câștigat Eleonora Peroncini, din Italia. România a avut-o în concurs pe Ágnes Tuzson care s-a clasat pe locul 5 din șapte participante, la aproape 10 minute distanță față de câștigătoare.

ADVERTISING

România a avut reprezentanți și la juniori, pe Horea Darius Rusu, Ovidiu Marian Pop, Mihai-Ioan Bezerița, care s-au clasat pe locurile 7, 8, respectiv 10. Andrei Dascăl și Robert Kis au fost descalificați, nereușind să termine competiția. Juniorii au avut de alergat 3 km, de pedalat 11,6 km și de alergat din nou încă 1,6 km.

Tot la juniori, la feminin, Anne-Marie Petruț s-a clasat pe locul 5 din 5, la peste 11 minute față de câștigătoarea Katja Krenn, din Austria.

Robert Tamirjan a reușit să cucerească medalia de aur la paratriatlon, categoria PTS4, cu peste 15 minute avans în fața celorlalți doi concurenți de la această categorie, Martin Falch (Austria), respectiv Gabor Czene (Ungaria).

ADVERTISING

România participă la aceste mondiale cu 50 de sportivi, atât la nivel de juniori, cât şi la categoria Elite.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇