Naomi Osaka nu va participa la Indian Wells

Naomi Osaka nu va participa la Indian Wells

 Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, câştigătoarea a patru trofee de Mare Şlem, dar care s-a confruntat cu probleme de anxietate pe parcursul acestui an, nu va participa la turneul WTA 1.000 de la Indian Wells (California), programat luna viitoare, au anunţat organizatorii americani, citaţi de AFP.

Anunţul nu este chiar o surpriză, în condiţiile în care vedeta niponă în vârstă de 22 ani şi-a anunţat intenţia de „a face o pauză pentru un timp”, în urmă cu trei săptămâni, imediat după eliminarea sa în turul al treilea de la US Open, unde era deţinătoarea titlului. A fost învinsă, spre surpriza generală, de tânăra canadiancă Leylah Fernandez, care a ajuns până în finală (unde s-a înclinat în faţa britanicei Emma Răducanu).

ADVERTISING

"Sincer, nu ştiu când voi juca următorul meu meci de tenis. Simt, în ultima vreme, că atunci când câştig nu sunt fericită, Simt mai mult o uşurare. Iar atunci când pierd, mă simt foarte tristă. Nu cred că este normal", declarat Osaka după eliminarea de la Fluhsing Meadows, înainte de a izbucni în lacrimi la conferinţa de presă.

La sfârşitul lunii mai, japoneza s-a retras înaintea turului al doilea de la Roland Garros, după a generat controverse refuzând să răspundă la întrebările ziariştilor. Acolo ea a dezvăluit problemele de anxietate cu care se confruntă, marcate de "mai multe episoade depresive".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Estimând că trebuie să ia o pauză, Naomi Osaka a renunţat apoi la turneul de la Wimbledon, din luna iunie, revenind pe teren la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a fost desemnată să aprindă vasul olimpic la ceremonia de deschidere. Presiunea de a evolua pe teren propriu s-a dovedit însă prea mare, ea fiind eliminată prematur, în turul al treilea al turneului olimpic.

Naomi Osaka, aflată acum pe locul al cincilea în clasamentul mondial, a cucerit trofeul la Indian Wells în 2018.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇