Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev și și-a anunțat retragerea, cu 35 de trofee în palmares: "A fost ultimul meci"

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev și și-a anunțat retragerea, cu 35 de trofee în palmares: "A fost ultimul meci"

Mircea Lucescu (78 de ani) a demisionat de la Dinamo Kiev, a anunțat, vineri, clubul ucrainean.

Prin intermediul unui comunicat oficial, Dinamo Kiev a anunțat plecarea lui Mircea Lucescu, după ce antrenorul român și-a dat demisia.

Lucescu își încheie mandatul început în vara lui 2020 la Dinamo Kiev, cu care a câștigat un titlu, o Cupă și o Supercupă a Ucrainei.

Înfrângerea din derby-ul cu Șahtior, 0-1, meci jucat vineri, 3 noiembrie, în campionatul Ucrainei, l-a determinat pe Mircea Lucescu să renunțe la postul său.

ADVERTISING

Dinamo Kiev a ajuns la 4 meciuri consecutive fără succes.

Mircea Lucescu și-a anunțat retragerea din antrenorat, la finalul derby-ului cu Șahtior.

”Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc.

Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat - cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit”, a declarat Mircea Lucescu pentru presa din Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mircea Lucescu mai avea contract cu Dinamo Kiev până în vara lui 2024.

El este al treilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, cu un total de 35 de trofee în palmares.

"Il Luce" a antrenat naționalele României și Turciei, dar și echipe precum Dinamo, Rapid, Șahtior Donețk, Galatasaray, Beșiktaș, Inter, Pisa sau Zenit St. Petersburg.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!