Milan câștigă prin inspirația lui Olivier Giroud marele derbi cu Inter și reaprinde lupta la titlu în Serie A

Milan câștigă prin inspirația lui Olivier Giroud marele derbi cu Inter și reaprinde lupta la titlu în Serie A

AC Milan s-a impus în celebrul Derby della Madonnina în fața rivalei Inter, în deplasare, scor 2-1 pe stadionul San Siro din Milano, după ce a întors incredibil soarta partidei în ultimul sfert de oră.

Olivier Giroud a fost marele erou al Milanului, cu cele două goluri marcate în minutele 75 și 78, în timp ce pentru Inter deschidea balul pe Meazza Ivan Persici, croatul vicecampion mondial cu țara sa în 2018.

Într-adevăr, Inter a fost echipa mai bună și activă în ofensivă în primul mitan, cu un portar milanist Mike Maignan în mare formă și fără îndoială cel mai activ dintre cei doi goal-keeperi. Nu a putut însă să oprească golul lui Perisici în minutul 38, după ce și Dummfries marcase anterior dar se fluierase offside.

ADVERTISING

Francezul Giroud, aproape inexistent până în minutul 75, a avut trei minute de grație în care a marcat cele două goluri. Primul după ce a deviat decisiv în plasă un șut slab tras de decarul Diaz, apoi, trei minute mai târziu, un șut frumos la colțul lung, în care se poate vorbi și de o vină a lui Handanovici.

E o victorie imensă pentru Milan, de altfel ultima înfrângere acasă a lui Inter fusese tot într-un meci acasă pe Meazza cu rivala milanistă. Dar e o victorie care în mod cert reaprinde lupta la titlu, căci Milanul vine la doar un punct în spatele lui Inter, 53 la 52 de puncte, iar Napoli, care e pe locul 3, are 49 de puncte la activ și un om meci în minus!

Jocul s-a terminat cu ceva nervi, căci Theo Hernandez de la Milan a luat roșu direct în minutul 96 după un fault greu de descris în cuvinte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Echipele de start:

Inter Milan: Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Dzeko, Martinez. Rezerve: Radu, Cordaz – Curatolo, Sanchez, Gagliardini, Vidal, Vecino, Dimarco, Ranocchia, Kolarov, D’Ambrosio, Darmian. Antrenor: Simone Inzaghi.

AC Milan: Maignan – Calabria, Kalulu, Romagnoli, Hernandez – Tonali, Bennacer – Saelemaekers, Kessie, Leao – Giroud. Rezerve: Tătărușanu, Mirante – Lazetic, Messias, Maldini, Castillejo, Krunic, Bakayoko, Diaz, Gabbia, Tomori, Florenzi. Antrenor: Stefano Pioli.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!