Judecătorul a decis eliberarea lui Novak Djokovic. Australienii i-ar putea anula din nou viza, totuși

Judecătorul a decis eliberarea lui Novak Djokovic. Australienii i-ar putea anula din nou viza, totuși

Judecătorul Anthony Kelly a decis eliberarea lui Novak Djokovic din hotelul în care era cazat, iar tenismenul sârb va putea evolua la Australian Open 2022, dacă australienii nu îi vor anula din nou viza.

Într-un proces maraton care a durat câteva ore, judecătorul a ajuns la concluzia că Djokovic „nu putea face mai mult” și că decizia de a-i anula viza nu a fost justificată. Astfel, autoritățile nu i-au oferit suficient timp lui Djokovic pentru a se apăra după ce l-au notificat că-i vor anula viza.

ADVERTISING

Drept urmare, Anthony Kelly a transmis autorităților că au la dispoziție 30 de minute pentru a-l elibera pe Djokovic și pentru a-i oferi înapoi pașaportul.

Vestea nu a fost primită deloc bine de autoritățile din Australia. Consilierul guvernamental Christopher Tran a anunțat că ministrul Imigratiei, Alex Hawke, va lua în calcul anularea vizei din nou. Când a aflat acest lucru, judecătorul Kelly a părut iritat și i-a transmis lui Tran că ar trebui informat în avans înainte ca acest lucru să se întâmple. De asemenea, a transmis că Djokovic nu va putea intra în Australia timp de 3 ani dacă viza îi va fi din nou anulată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform legislației din Australia, ministrul Imigrației poate anula vizele de la sine putere in trei cazuri: are un motiv întemeiat să ia această decizie (se poate considera că Djokovic este un pericol pentru sănătatea publică deoarece nu e vaccinat), ar fi în interesul public ca viza să fie anulată sau posesorul vizei nu-l convinge pe ministru că merită să fie în Australia.

LIVE UPDATE:

08:23 - Pe de altă parte, reprezentantul autorităților din Australia a anunțat că Ministerul Imigrării "își poate exercita puterea discreționară" pentru a anula oricum vizita lui Djokovic.

ADVERTISING

08:20 - Judecătorul Anthony Kelly a anunțat că Djokovic poate rămâne în Australia și că decizia de a-i anula viza nu a fost întemeiată. Australienii au la dispoziție 30 de minute pentru a-l lăsa pe Djokovic să rămână în țară și pentru a-i înapoia pașaportul.

08:11 - Procesul s-a reluat și așteptăm noi actualizări de la Melbourne.

Amintim că Novak Djokovic a fost oprit pe aeroport și viza sa a fost respinsă în momentul în care a sosit la Melbourne pentru a juca la Australian Open.

Nevaccinat, Djokovic a invocat o excepție medicală, însă australienii i-au respins viza după ce i-au verificat documentele.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!